Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg bliver jazzbjerg næste år

Grethe Johnsen er valgt til formand for Esbjerg Jazzfestival, som byens tre jazzklubber er sammen om. Den første jazzfestival finder sted i uge syv næste år: - Vi vil skabe en oplevelse for et bredt jazzpublikum, siger hun. Foto: Tue Sørensen
Byens tre jazzklubber er gået sammen om at stifte Esbjerg Jazzfestival. Den finder sted første gang næste år.

Kultur: Esbjerg får til næste år sin egen jazzfestival. I fire dage af uge syv bliver Esbjerg til jazzbjerg, når Esbjerg Jazzfestival finder sted for første gang.

Bag den nye festival står byens tre jazzklubber Sydvestjysk Jazzklub, Jazz Esbjerg og Dronning Louises Jazzklub, som den 13. april holdt stiftende generalforsamling og etablerede en bred bestyrelse for deres fælles projekt Esbjerg Jazzfestival.

- Formålet og ambitionen er at arrangere en årlig Esbjerg Jazzfestival, der giver publikum mulighed for at opleve jazzmusik spillet af bands fra både udlandet og Danmark. Vi ønsker med Esbjerg Jazzfestival at skabe koncertoplevelser for et bredt jazzpublikum fra Esbjerg Kommune og resten af landet, siger Grethe Johnsen, der er valgt som den første formand for Esbjerg Jazzfestival.

Tæt samarbejde

Et andet mål for Esbjerg Jazzfestival er at skabe et tæt samarbejde med byens øvrige spillesteder som for eksempel Musikhuset Esbjerg og Tobakken. De mindre spillesteder i cafeer, pubber og værtshuse skal også involveres i Esbjerg Jazzfestival. I festivalens vedtægter er det også slået fast, at Esbjerg Jazzfestival skal arbejde sammen med nye talenter og musikstuderende fra byens musikkonservatorium og kulturskole.


Vi ønsker med Esbjerg Jazzfestival at skabe koncertoplevelser for et bredt jazzpublikum.

Grethe Johnsen, formand Esbjerg Jazzfestival


- Esbjerg Jazzfestival kan opleves første gang i 2022 i uge 7 - i vinterferien, hvor der på landsplan holdes Vinterjazz. I bestyrelsen går vi i gang med  den videre planlægning og det arbejde, Esbjerg Jazzfestival kræver. Herunder kontakten til de lokale spillesteder med henblik på at få antallet af koncerter og andre musikaktiviteter lagt fast. Målet er at udkomme med et foreløbigt program for jazzfestivalen inden sommerferien, siger Grethe Erichsen.

Her er bestyrelsen for Esbjerg Jazzfestival

Den stiftende generalforsamling i Esbjerg Jazzfestival fandt sted 13. april med Carsten Holmgaard fra advokatkontoret Kirk Larsen og Ascanius som dirigent. Følgende seks blev valgt som Esbjerg Jazzfestivals første bestyrelse.

Grethe Johnsen, formand, repræsentant for Dronning Louises Jazzklub

Carsten Lillerøj, næstformand, repræsentant for Sydvestjysk Jazzklub

Keld Andersen, kasserer, repræsentant for Sydvestjysk Jazzklub

Nicolas Kock, bestyrelsesmedlem, repræsentant for Jazz Esbjerg

Helge Bach, bestyrelsesmedlem, repræsentant for Dronning Louises Jazzklub

Christoffer Skovhus Christensen, bestyrelsesmedlem, repræsentant for Jazz Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce