Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg fokus på 7kanten

Martin Brygman skulle have spillet H.C. Andersen i år. Men han vender tilbage næste år, har han lovet 7Kanten. Foto: 7Kanten
Esbjerg-fotografen Line Tausen fotografer 7Kantens historie gennem 50 år.
Annonce

Udstilling: 7Kanten er ikke mindst kendt for de flotte sommerforestillinger, som mange ser frem til hvert år. Nogle gange er det ”Midt om natten”, andre er gange er det ”Chaplin - the Muscial” eller ”Zorro”, der er på plakaten til forestillingerne i Vardes Arnbjerg park.

De dygtige aktører kommer vidt og bredt omkring, når der bydes på teater på friluftsscenen og en ting man kan være helt sikker på er, at kostumerne er flotte. Når de er brugte, finder de vej til det store lager i Janderup, hvor vi, der ikke kan gå lige på de skrå brædder, kan leje dem til kostumefester, ligesom de store teatre også lejer kostumer i ny og næ.

Her har Agnethe Vestergård Pedersen igennem flere år huseret med sine syersker, og kostumerne fortæller en historie om teateret gennem de 50 år, det nu har eksisteret.

Og det halve århundrede skal fejres, corona eller ej.

Det bliver det så fra den 4. december på Museum Frello. Her vil der være en fotoudstilling og installationer med oplæsning, lyd og billeder, der giver snapshots af, hvad 7Kanten har begået gennem tiderne. Endvidere vil der blive udarbejdet undervisningsmateriale, som kan hjælpe gæsterne med at fortolke billederne, der har fået et tvist – hvis man altså lægger mærke til det.

Annonce

Et lille tvist

- Der er et billede af Tornerose, men det er altså en 86 årig, der er proppet i kostumet. Kan man det eller er det helt forkert? Det er det, jeg synes, er sjovt ved den her udstilling. Vi møder nogle kendte karakterer, men der er altid et eller andet skævt i billedet, som man kan se, hvis man ser ordentligt efter, siger Line Tausen, der er fotograf med base i Esbjerg.

Her laver hun billeder for virksomheder til deres hjemmesider, fungerer som bryllups-fotograf og meget mere i virksomheden Hjortborg-Tausen, der kombinerer grafisk design med fotografi.

- Jeg har fotograferet for 7Kanten gennem mange år, og det er altid sjovt, spændende og udfordrende. Jeg er betaget af den kreativitet, der lægges for dagen, og jeg glæder mig hver gang, jeg skal løse en opgave for dem, siger Line Tausen.

Det er som bekendt skuespillet, der er 7Kantens adelsmærke, og hundredvis har gennem årene stået på scenen her. Har Line Tausen?

- Nej, kommer det hurtigt og med et smil gennem telefonen.

- Det lader jeg de andre om. Jeg befinder mig bedst bag kameraet, siger hun.

”Du skal ha’ sjælen med – et fotografisk digt” kan opleves fra fredag den 4. december 2020 til søndag den 17. januar 2021.

Udstillingen vises i Varde Kunstforenings udstillingssal på Museum Frello i Varde.

Der er fernisering med start i Sct. Jacobi Kirke fredag den 4. december kl. 15-17.


Billederne har alle fået et tvist, som man kan opdage, hvis man ser godt efter.

Line Tausen, fotograf.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce