Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg for Alle åbner idrætslivet for mennesker med særlige behov

Også mennesker med særlige behov – fysiske eller mentale – skal have mulighed for at være aktive og tage del i et fællesskab. Det er tanken bag det nye projekt Esbjerg for Alle, som åbner Sport & Event Park Esbjergs faciliter og sætter aktiviteter i gang med plads til særlige hensyn.
Annonce

Idræt: I Esbjerg Kommune driver Sport & Event Park Esbjerg nogle af Danmarks bedste idrætsfaciliteter, og det har tusindvis af børn, unge og voksne glæde af hver dag.

Men der er timer på dagen, hvor der er tid og plads til at lade nye brugere komme til. Derfor slår projektet Esbjerg for Alle nu dørene op for en særlig gruppe af mennesker, som måske ellers ikke har deres naturlige gang i idrættens verden.

Esbjerg for Alle tilbyder voksne over 18 år med særlige fysiske og mentale behov mulighed for at bruge Sport & Event Parks faciliteter. Konkret er det planen, at der skal sættes aktiviteter i gang på små hold med instruktører, som forstår at tage hensyn til de udfordringer, som kan være på spil, og tilpasse aktiviteterne efter deltagerne.

Annonce

Startskud til nye fællesskaber

Esbjerg for Alle bliver udviklet i partnerskaber med organisationer og foreninger, som er tæt på de mennesker, der kan og har lyst til at deltage, og Claus Sørensens Fond bakker økonomisk op om projektet.

Styregruppen for Esbjerg for Alle er funderet i en bred gruppe af mennesker, som kan bygge bro mellem idrætslivet og det sociale perspektiv. Styregruppens formand er Henrik Vallø, som også er formand for Social og Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, og han ser det som sund fornuft at udnytte faciliteterne bedst muligt og samtidig styrke indsatsen over for en gruppe borgere.

- Populært sagt skal vi ikke gøre døren bredere, men få folk til at gå ind ad den dør, vi allerede har, og så kan vi bruge flere kræfter på at sætte aktiviteter i gang. På den måde giver vi en hånd til de mennesker, som godt nok har nogle særlige behov, men jo også har gavn og glæde af at være fysisk aktive og få gode oplevelser. Forhåbentlig er det startskuddet til nye fællesskaber, siger Henrik Vallø i en pressemeddelelse.

I første omgang er det Sport & Event Parks Esbjergs faciliteter i Esbjerg by, Bramming, Veldtofte og Guldager, der lægger lokaler til Esbjerg for Alle. Sport & Event Park Esbjerg leder projektet og står for at sætte aktiviteter i gang.

rwe

Styregruppen for Esbjerg for Alle

Henrik Vallø, byrådsmedlem, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og formand for styregruppen

Villy Grøn, formand for Esbjerg Idrætsråd

Inga Bredahl, formand for Esbjerg Handicapråd

Jannie Vesti Mai, landsformand for Recovery Bulls og næstformand for udsatterådet

Hans Christian Warrer, direktør Team Esbjerg Elitehåndbold

Trine Betzer, afdelingsleder ved Bofællesskaberne Edelsvej


Populært sagt skal vi ikke gøre døren bredere, men få folk til at gå ind ad den dør, vi allerede har.

Henrik Vallø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce