Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn leverer overskud på 45 millioner kroner efter turbulent år

Esbjerg Havns regnskab for 2020 blev mandag behandlet i økonomiudvalget. Regnskabet viser blandt andet et overskud på 45,2 millioner kroner, hvilket er betydeligt lavere end de foregående år, hvor havnen har præsteret overskud på mellem 68 og 80 millioner kroner. Foto: Esbjerg Havn

Regnskab: Esbjerg Havns regnskab for 2020 blev mandag behandlet i økonomiudvalget. Regnskabet viser blandt andet et overskud på 45,2 millioner kroner, hvilket er betydeligt lavere end de foregående år, hvor havnen har præsteret overskud på mellem 68 og 80 millioner kroner. Resultatet skal ses i lyset af flere ting, oplyser havnens administrerende direktør.

- Overordnet er vi tilfreds med regnskabet, selvom det tydeligt afspejler den turbulente periode, vi har været igennem med både Brexit og Covid-19, som vi jo desværre ikke er ude af endnu. Derudover afspejler det også den strukturelle nedgang i havvindsprojekter, som vi i over ti år har vidst, der ville komme i vores område. Heldigvis ved vi også, at det kommer tilbage igen med dertilhørende udlejning af arealer med mere, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Vi er jo en short sea havn, og det er præcis det samme billede, man ser hos større short sea havne ned gennem Europa. Containerhavnene, som Aarhus eksempelvis, har haft et bedre år, fordi godsmængderne, særligt fra fjernøsten, er øget.

Annonce

Esbjerg Havn har haft for vane at offentliggøre årsrapporten i forbindelse med havnens årsmøde i Musikhuset Esbjerg i marts måned. Her deltager havnevirksomheder, politikere, presse og andre interessenter. På grund af coronakrisen har man i år - om alt går vel - valgt at udskyde det arrangement til juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce