Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg kan genopstå som metal-mekka

Dark Funeral fra Sverige kommer til Esbjerg i juni. Foto: Pr
Erfaren rockanmelder er begejstret for det program, Death Coast Festival har på plakaten.

Comeback: Der var en tid, hvor man i den danske musikpresse bare skulle taste ordet ”Esbjerg” ind, og så begyndte metalklokkerne at bimle og bamle for rockfans landet - og sågar Skandinavien – over.

Så var der igen store navne på besøg på Tobakken, der var landets metalpalads for den hårdeste metal i alle dens afskygninger. Esbjerg havde blandt andet erobret metaltronen med god hjælp fra det nu nærmest ikoniske band Invocator, der havde masser af fans i ind- og udland. Bandets hovedmand Jacob Hansen blev i øvrigt sidenhen en internationalt kendt producer.

Da Invocator ebbede ud, var det som gassen gik af ballonen, og i lang tid var det så som så med de store navne til Esbjerg. Men nu er der i juni måned Death Coast Festival, og det kan få den erfarne rockanmelder ved webmagasinet Devilution, Kent Kirkegaard Jensen, til at slikke sig om munden.

Annonce

- Blandt andet kommer supergruppen Vltima, der består af nogle af de sejeste musikere indenfor genren. Bandet er anført af sangeren David Vincent, der var forsanger i Morbid Angel. Han turnerer som en gal i forskellige sammenhænge, men koncerten med Vltimas er et scoop i Esbjerg og det samme er koncerten med Dark Funeral fra Sverige. Det er godt gået, og det skal nok skabe opmærksomhed rundt omkring, siger han.

Fællesskabet

Kent Kirkegaard Jensen er midt i 40’erne og har skrevet om musik de sidste 23-24 år, og i den egenskab og som fan var han ofte forbi Tobakken i 90’erne.

- Esbjerg og Tobakken havde en fremtrædende placering på den danske metalscene, men da det Esbjerg forsvandt fra landkortet, var der ikke mange steder tilbage. Der var koncerter i Aarhus og København, men sidenhen kom Aalborg til, og nu er der mange mindre festivals rundt omkring i landet. Eksempelvis i Viborg og Fredericia. Publikummet er der, og det er købedygtigt. De kan huske musikken og fællesskabet fra deres ungdom, og nu hvor børnene er blevet ældre, og de har fået lidt tid igen, så er det koncerterne, det drejer sig om, siger han og tilføjer:

- Man skal huske på, at det er et købestærkt publikum. Og at metalfans er yderst loyale og køber masser af merchandise, og det hjælper orkestrene, der ikke mere kan leve af at sælge plader. Nu streames det meste jo, og det kan man ikke leve af som musiker, så vil man have mad på bordet, så er man pinedød nødt til at turnere, og det kommer så publikum til gode, der nu både kan se de gamle helte igen, men også få øjnene op for alt det nye, der sker.

Metalfans er loyale og bruger masser af penge, når de er til koncerter.

Kent Kirkegaard Jensen, rockanmelder og metal-fan

- Det er jo ikke sådan, at det er i radioen, man kan høre den slags musik. Det foregår via nettet og blandt andet på det medie, jeg skriver for, at man kan få de artikler og interviews med de bands, man godt kan lide. Der er en stor metalinteresse, fornemmer jeg, og spiller man kortene rigtigt i Esbjerg, er jeg ikke i tvivl om, at Esbjerg nok skal kunne erobre sin position igen, siger rockmanden fra Nørresundby.

Annonce

I gang igen

René Blavnsfeldt er med til at arrangere Death Coast festival, og han kan godt mærke,  interessen for Esbjerg er god.

René Blavnsfeldt optræder som drabelig frontfigur for den kommende metalfest. Foto: Rasmus Alenkjær

- Vi har faktisk solgt flere billetter i København, end vi har i Esbjerg, og det vidner jo om, at programmet er godt, og at Esbjerg på grund af historikken har et særligt navn i metalfolkets bevidsthed, siger han.

- Og det gør, at vi så småt er i gang med at finde navne til næste års festival. Så meget tror vi på det, tilføjer René Blavnsfeldt.


Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce