Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Kommune - Nu med mere borgerinddragelse

Jakob Lose glæder sig til idemøderne. Foto: Esbjerg Kommune
Som middel til at nå målene i Esbjerg Kommunes Vision 2025 påbegyndes nu en borgerinddragelse mellem kommunen, politikere, foreninger og borgere.

Borgerinddragelse: Efter en fejlslagen 2020 Vision om 120.000 indbyggere i Esbjerg Kommune tyr byrådet til nye metoder. Politikere og borgere skal nu sammen skabe gode idéer til, hvordan Esbjerg Kommune kan blive et mere attraktivt sted at bo og flytte til. Det skal foregå gennem to workshops. Én for repræsentanter fra foreningsliv og sociale institutioner samt lokale politikere den 22. oktober og én for kommunens unge borgere den 5. november.


Vi deltager alle sammen på lige fod.

Jakob Lose, lokal byrådspolitiker (V)


Annonce

Kommunens tarv

Ønsket om en dialog med borgerne stammer fra byrådspolitikerne, forklarer Marie Wulff Hansen, leder af samskabelsesprojektet og kontorchef ved Esbjerg Kommune. Dette bekræfter byrådsmedlem Jakob Lose.

- Vi er naive, hvis vi tror, at vi byrådsmedlemmer er klogere end alle de mennesker, der bor i kommunen. Jeg synes, det er vigtigt at få deres input, fortæller byrådsmedlemmet, der køber ind på dagsordenen om, at politikernes deltagelse i den første workshop er på samme grundlag som de andre deltagere.

- Vi politikere kan jo godt lide at snakke, så vi skal nok tage os lidt i kraven for ikke at tage for meget taletid, erkender Jakob Lose, der er begejstret for manifesteringen af mere borgerinddragelse i kommunen.

Annonce

Vi snegler os afsted

Indbyggertal i Esbjerg Kommune start 2020 talte blot 572 indbyggere mere end i starten af 2010. Og det højeste indbyggertal det seneste årti var i 2017 med 935 flere indbyggere end i 2010. Både Marie Wullf Hansen og Jakob Lose håber på, at workshoppen vil generere gode konkrete idéer, der kan hjælpe Esbjerg kommune med at bevæge sig hen mod målsætningerne i kommunens Vision 2025, der blandt andet lyder på flere borgere, livskvalitet og sundhed samt fællesskab og mangfoldighed.

Indbyggertal Esbjerg Kommune

2010: 115.114

2015: 115.484

2017: 116.049 (max. det seneste årti)

2020: 115.686

Er du mellem 15 og 35 år og bor i Esbjerg Kommune, kan du stadig nå at få en af de sidste pladser til workshoppen for unge den 5. november på Rådhuset i Esbjerg fra klokken 15.30-17.30. Tilmeld dig via mail: sass@esbjergkommune.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce