Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg skøjteprinsesse imponerede til ungdoms OL: I weekenden var hun på isen til VM

Esbjerg Skøjteklubs Catharina Victoria Petersen har nu repræsenteret Danmark til både junior VM og ungdoms OL. Foto: Jan Maass Lindhardt
Først rejste hun til ungdoms OL i Finland, og i weekenden gik turen til Estland, hvor Esbjerg Skøjteklubs Catharina Victoria Petersen skulle forsvare Danmarks farver til junior VM.

Istid: Det var en lille dansk OL-delegation, der i slutningen af marts mødtes i Københavns Lufthavn i rød hvide farver. Af atleter var der to langrendsløbere, en biatlet og så Catharina Victoria Petersen fra Esbjerg.

Den 17-årige danske juniormester i kunstskøjteløb skulle prøve kræfter med Europas bedste, men ungdoms OL i Finland med det mindre mundrette navn European Youth Olympic Festival begyndte med ventetid for Catharina Victoria Petersen, der først skulle på isen onsdag og torsdag efter ankomsten lørdag.

- Jeg kunne godt mærke, at da jeg havde min første træning mandag, og de første danskere skulle konkurrere, at jeg blev spændt på at komme i gang, siger Catharina Victoria Petersen, som selvfølgelig også deltog i åbningsceremonien, hvor hun var med til at bære den danske fane.

Annonce

Vi danskere blev færdige med konkurrencerne torsdag. Så om fredagen mødtes vi og byggede en snemand foran hotellet. Hotellets ejer kom med kødboller til øjnene, en gulerod til næsen og en hat, og så klædte vi snemanden i de danske farver.

Catharina Victoria Petersen, deltager til ungdoms OL

- Det var virkelig fedt. Hele stemningen med åbnings- og lukkeceremoni og det at være sammen som et dansk hold og se hinanden konkurrere. Jeg lærte en hel masse om nogle sportsgrene, som jeg ikke havde set så meget før. Langrend og biatlon var meget imponerende at se på. Jeg har jo aldrig oplevet det før eller set det på tv, men den stemning, der var, med folk der heppede, var spændende.

Catharina Victoria Petersen slap for konkurrence fra de russiske piger, der var udelukket fra både ungdoms OL og junior VM. Privatfoto

Planen klappede

På isen gik det efter Catharina Victoria Petersen og hendes træner Igor Tsions plan. Hun satte sig på 10. pladsen efter det korte program.

- Jeg blev enormt glad, men så havde jeg det også sådan, bare jeg kan holde placeringen, bare jeg ikke kikser i det lange program. Jeg havde jo ikke forestillet mig, at jeg skulle ligge der. Det var min fordel, at jeg valgte at køre forholdsvist sikkert, det gjorde, at jeg kunne levere et nogenlunde tilfredsstillende program, hvor andre gik efter de sværere spring, siger hun.

Trippel Salchow og trippel tå loop var nogle af de spring, den esbjergensiske skøjteprinsesse lykkedes med, og da torsdagens konkurrence var ovre, havde Catharina Victorie Petersen sat sig på syvendepladsen.

- Jeg er ufattelig glad og stolt, for jeg har før været ude til de store konkurrencer, hvor det ikke er lykkedes, og hvor jeg har følt, at jeg har skuffet folk herhjemme, fordi jeg var blevet udtaget for Danmark, siger hun.

Catharina Victoria Petersen med de andre danske atleter til European Youth Olympic Festival i Finland. Privatfoto

I påsken var hun afsted igen. Denne gang gik turen til Talin i Estland, hvor hun skulle op mod de bedste i verden til junior VM. 44 var tilmeldt konkurrencen, og Catharina Victoria Petersen vidste på forhånd, at konkurrencen her ville være endnu hårdere end til ungdoms OL.

- Jeg håber på, jeg kan løbe mig videre til langt program, sagde hun inden afrejsen.

Håbet var tæt på at gå i opfyldelse. Efter det korte program lå Catharina Victoria Petersen på en 28. plads, fire placeringer fra kvalifikationen til det lange program.

- Jeg løb et rigtig flot program, hvor mange af mine piruetter og min trinserie fik level fire, hvilket er det højeste level, man kan få, men jeg havde en lille fejl i landingen på mit første spring. Så desværre gik jeg ikke videre, men jeg formåede at placere mig godt i et dygtigt felt, og jeg er både tilfreds og stolt af at kunne sige, at jeg er blevet nummer 28 ved junior VM, siger hun.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce