Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg skal være MetalMekka igen

René Blavnsfeldt og Morten Nissen vil sammen med Michael H. Andersen skaffe Esbjerg titlen som Danmarks Metalhovedstad tilbage. Foto: privat.
Den hårdeste metalrock skal bringe Esbjerg tilbage som Danmarks metalhovedstad. To dages festival på Tobakken næste år.

Kultur: Der var engang - og det er snart 30 år siden - at Esbjerg ubestrideligt sad på tronen som metalrockens kongeby numero uno. Det var her de store udenlandske orkestre, som Massacre, Darkthrone, Suffocation, Incubus og Benediction, lagde vejen forbi til headbanging og luftguitar. Og man kunne også selv her i byen. Navne som Invocator, Maceration, Chiro Therium og Sacrificial var kendte langt udenfor bygrænsen og i enkelte tilfælde landegrænsen.

Og så gik det, som det gik. Scenen døde langsomt ud, men nu skal den have et spark bagi igen. Det har esbjergenserne René Blavnsfeldt og Morten Nissen, der begge er metalhoveder, besluttet sammen med Michael H. Andersen. ”Death Coast Festival” bliver en 2-dages festival, der løber af stablen den 10. – 11. juni 2022 på Tobakken i Esbjerg, og programmet bliver snart offentliggjort med både lokale - og internationale navne.

Ideen til festivalen opstod faktisk med Covid som indirekte årsag. Covid gjorde det meget besværligt at rejse på sommerferie i udlandet, og i stedet besluttede Michael H. Andersen at tage sin familie med rundt for at besøge danske byer.

Annonce

Esbjerg var et af rejsemålene. Naturligvis på grund af Michaels gode oplevelser i Esbjerg tilbage i starten af halvfemserne. Gennem årene både som optrædende musiker på Tobakken og som pladeselskabsmand, der har arbejdet med Esbjergbands som Kellermensch, The Floor Is Made Of Lava, Chiro og Black Oak County.

Gensynet med Esbjerg vækkede de gode minder, og ideen om at genskabe Esbjerg som en by for metalmusikken opstod. Kort tid efter kontaktede han René Blavnsfeldt og Morten Nissen for at høre, om de var med på ideen.

Undergrunden er levende

- Jeg har arbejdet sammen med Michael om nogle andre projekter, så da han foreslog det her til os, sagde vi straks ja. Konceptet er, at vi vil lave en festival, som vi selv gider køre 200 kilometer for at opleve. Michael kørte selv hertil fra Næstved i sin tid, fordi vi kunne noget herovre. Vi har besluttet os for at lave en festival, vi selv vil tage til. Vi styrer udenom de navne, man kan opleve andre steder. Der er en voldsom interesse for musikken fra slut-firserne og i begyndelsen af 90’erne, så det er der, vi kommer til at lægge vort fokus, siger René Blavnsfeldt, som mange vil kende fra det hedengangne Stereo Studie.

Der rører sig en masse i undergrundsmiljøet lige nu.

René Blavnsfeldt, Death Cost Festival.

Han køber selv masser af plader, har startet et fanzine i fysisk form op med Michael H. Andersen, der har et pladeselskab, og følger i det hele taget meget med i, hvad der rører sig i metalmiljøet.

- Der sker en masse i undergrunden, og det er som om, at der er en voksende interesse for at sige, nu gør vi sgu’ noget helt af os selv, siger han.

Navnene på disse plakater vil bringe tårer frem i øjnene hos aldrende metalhoveder. Foto: privat

Programmet bliver en blanding af lokale, danske og udenlandske navne og der vil være talks med centrale personer i miljøet fra dengang.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tre færger på Fanø en succes

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fejlene skal holdes på et minimum mod oprykker

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Hent et gratis Female

Ugeavisen Esbjerg

Grøn energimangel skaber behov for landvindmøller

Ugeavisen Esbjerg

Sweaterbutik åbner midlertidigt i Broen

Ugeavisen Esbjerg

SOSU-udvidelse kan koste foreningslivet

Ugeavisen Esbjerg

Budgettet banket på plads

Ugeavisen Esbjerg

Studie 10 sender insekter på hotel

Ugeavisen Esbjerg

God kemi mellem forskning og familieliv

Ugeavisen Esbjerg

Børn og voksne tog en tørn for naturen

Ugeavisen Esbjerg

Gågadespørgsmål med sprængstof i

Ugeavisen Esbjerg

Alle kan tale med om højhuse og byudvikling

Ugeavisen Esbjerg

- Dejligt, at der sker noget her

Ugeavisen Esbjerg

Rosengreen fyldte kroen med kvinder og mode

Ugeavisen Esbjerg

Søren Rasmussen stopper i 2022

Ugeavisen Esbjerg

Diana drømmer om endnu mere indflydelse

Ugeavisen Esbjerg

Ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Færøernes største sygehus på inspirationstur til Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg stolt vært for Santander Final4 i februar

Ugeavisen Esbjerg

Gå en tur i det ukendte

Ugeavisen Esbjerg

Opråb fra vindbranchen: Den grønne omstilling mangler grøn strøm

Ugeavisen Esbjerg

Linda går efter græskar-guld

Ugeavisen Esbjerg

Juletræsforeningen overlever efter privat donation

Annonce