Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Strand skabte bølger i byrådet

Jesper Frost Rasmussen mener ikke, at havnens virksomheder begrænses af, at man vil bygge på Esbjerg Strand. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Opbakning til helhedsplan, men socialdemokraterne var splittede, og Borgerlisten ville have forslag udsat.

Politik: Ingen i byrådet er uenige om, at Esbjerg Strand nok skal blive et aktiv for Esbjerg i jagten på flere indbyggere. Omrpdet skal danne ramme om vikrsomheder, cafeer, et blåt Universitets Fyrtårn og en hel masse andet, der skal bringe liv, hygge og fremgang til Esbjergs nye rekreative havn.

Lad os bare allerede nu afsløre, at byrådet mandag aften endte med at sætte arbejdet med et forslag til en helhedsplan i gang. Undervejs blev der dog stillet spørgsmålstegn ved, om man overhovedet kunne bygge boliger sådan et sted, og om det ikke ville bremse for mulighederne for at gøre stedet til et kulturelt omdrejningspunkt.

- Jeg holder fast i, at Esbjerg Strand skal være et sted, hvor man kan afholde arrangementer og på den måde være med til at skaffe turister og andet til byen. I bund og grund er det min klare holdning, at der ikke skal være boliger der, og derfor stemmer jeg nej til det her, sagde socialdemokratiske Hans Erik Møller, der lige fik svirpet til borgmesteren om, at på Esbjerg Strand skal man have en helhedsplan, men det behøver man åbenbart ikke for midtbyen.

Annonce

Vikar for Vallø

Borgerlisten havde vikar på, da Henrik Vallø var fraværende, og Maria Høj Pedersen havde det suverænt længste indlæg, hvori hun forsøgte at argumentere for, at ikke alt var undersøgt grundigt nok.

Blandt andet stillede hun spørgsmål ved, hvordan øget trafik ville påvirke sikkerheden blandt andet i forhold til det store gaslager lige ved siden af. Hun var ligeledes skeptisk omkring mulighederne for at bygge boliger på stedet så længe, at alle miljøproblematikker ikke var tilstrækkeligt afklaret.

-Som det er nu, kan man vist kun bygge boliger med facade mod Nord, og hvor interessant er det, spurgte hun.

Annonce

Fejet til side

Borgerlisten ville således have flere undersøgelser foretaget og tydeliggjort, men understregede samtidig, at man fra listens side ikke er imod boliger på stedet. Maria Høj Pedersen stillede derfor forslag om, at det bliver det kommende byråd, der efter kommunalvalget skal tage stilling til, om en helhedsplan skal igangsættes.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen fejede alle bekymringerne til side:

- Virksomhederne får lov til at agere og støje og larme, som de altid har gjort. Det er ligesom forudsætningen for det her. Der er lidt misforståelser i det her, men det er også en stor kompleks sag, sagde han.

Og så var den ligesom skudt til hjørne.

Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti, Esbjerglisten, De Konservative og Radikale syntes alle, at det var en god ide at få sat gang i arbejdet, og det gjorde Venstre ikke overraskende også.

Annonce

Uenige hos A

Men da man kom frem til afstemningen, fremstod socialdemokraterne splittede. Gruppeformand Jørgen Ahlquist sagde, at man i partiet var enige om at være uenige, og at man havde stillet medlemmerne frit i forhold til afstemningen.

Hos socialdemokraterne var der syv, der mente, at Borgerlistens forslag var en god ide, mens der var tre, der mente det modsatte. Resten af byrådet var heller ikke varme på ideen, hvorfor forslaget faldt.

Og da man endelig skulle sige ja eller nej til igangsættelsen, så undlod Borgerlisten og Rasmus Rasmussen at stemme, mens Hans Erik Møller stemte alene imod. Derfor bliver der nu sat gang i arbejdet med at skabe en ø, der skal være den grønneste i hele Danmark.


Virksomhederne skal i morgen have lov til at larme lige så meget, som de gjorde i går og gør i dag.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen omkring miljøbekymringer fra Borgerlisten.


Læs mere side 4.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Patrulje med øjnene med sig spottede indbrudstyv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tanker om at have et hjem

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Ny aftale skal løfte EfB Akademi

Ugeavisen Esbjerg

Hanne gik til utroskab i 25 år: Nu vil hun hjælpe andre ud af krisen

Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Jens løb Vestkystløbet for 47. gang

Ugeavisen Esbjerg

Cyklistformand: Andre skal tage over ellers lukker Cyklistforbundet i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Nu deler Claus og Christian skæbne

Ugeavisen Esbjerg

Vækst kræver mere plads

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Streetmekka åbnede sin gave

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs første Coop365 inviterer til åbningsfest

Ugeavisen Esbjerg

Generationer dystede i kærlig kamp

Ugeavisen Esbjerg

Udflytning på godt og ondt

Ugeavisen Esbjerg

Kammerater og kompagnoner

Ugeavisen Esbjerg

De ældre skal have ny formand

Ugeavisen Esbjerg

Festugen på Torvet aflyst

Ugeavisen Esbjerg

DAT flyver igen mellem Esbjerg og Stavanger

Ugeavisen Esbjerg

En million billeder til eftertiden

Ugeavisen Esbjerg

Nu får Jens Peder Hansen - formentlig - sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Venstres kandidatliste er klar

Annonce