Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergensisk kreativitet i hovedstaden

Britt Tippins Okking, til højre, og Lene Seested har kendt hinanden siden barndommen, og nu gør de sammen kreative mennesker endnu mere kreative. Foto: Privat
Lene Seested og Britt Tippins skaber nye kurser for skuespillere og forfattere.
Annonce

Dialog: Skuespillerne åbner munden og lader ordene komme ud. Er de troværdige, så er det forfatterens skyld, og lyder de som uldent makværk, så er det også forfatterens skyld. Altså hvis han eller hun ikke har fået at vide, at sådan kan man altså ikke tale sammen af en skuespiller. Og netop det rum, hvor der er plads til at skabe vidensudveksling og troværdighed, er lige præcis, hvad de to eksil-esbjergensere Lene Seested og Britt Tippins Okking er godt i gang med at lave.

De har netop slået dørene op til et nyt fælles projekt i København, hvor deres elever fra Tippins' Writers Academy og Lene Seesteds Panorama Academy kan mødes undervejs i deres respektive forløb og udveksle erfaringer.

Lene Seested har en række skuespillere med sig i et eller toårige forløb, hvor de får åbnet øjnene for, hvordan de kan udvide deres karrieremuligheder. Det handler om, at man ikke blot fokuserer på en ting og dermed løber ind i en karrieremæssig blindgyde, fordi man ikke har haft opmærksomheden rettet mod andre muligheder, hvor skuespiltalentet kan udfolde sig. Ligeså er det med forfatterne på Tippins' forfatterskole, der udover at skrue en god historie sammen også skal se mulighederne for at gøre det, der måske skulle have været en bog, til et filmmanuskript eller en podcast.

- Der er så mange historier og fortællinger derude, men det er nærmest en håbløs gerning, hvis man ene og alene satser på at skrive en bog. Tænk sig nu, hvis din historie også kan udkomme på andre platforme og dermed være med til at give dig en levevej, siger Britt Tippins Okking.

De to stammer begge fra Esbjerg og har gået i skole sammen og var begge optaget af kreative gøremål som små. Og de var lige et smut omkring USA for at suge viden til sig.


Det er nærmest håbløs gerning, hvis man kun satser på at skrive bøger. Hvorfor ikke brede mulighederne ud?

Britt Tippins


De to stammer begge fra Esbjerg og har gået i skole sammen og var begge optaget af kreative gøremål som små. Og de var lige et smut omkring USA for at suge viden til sig, som de puttede i kufferten og tog med sig hjem

Annonce

Får udbytte

Lene Seested ved godt, hvornår hun fandt sit kald:

- Jeg så The Outsider med blandt andre Matt Dillon i en af hovedrollerne, og der gik det op for mig, at jeg gerne ville være med til at sætte et hold og finde de gode skuespillere frem, når der skulle laves film. Og i dag er jeg faktisk agent for Dillon, fortæller hun.

Lene Seested var den første herhjemme, der på vegne af skuespillere forhandlede kontrakter og betingelser med filmproducenterne og var med til at henlede omverdenens opmærksomhed på, at vi rent faktisk kan noget herhjemme ud i skuespilleriet.

Britt Tippins Okking, der har arbejdet som redaktør på flere forlag, udkom sidste år med sin krimi ”Ildfugl”, og ved et tilfælde faldt veninden over den, købte filmrettighederne til den, og det var her, at ideen om et kreativt samarbejde blev født.

- Både skuespillere og forfattere vil have udbytte af uddannelsen. Det er altid godt at vide, hvordan andre tænker og arbejder, og det kan helt sikkert give inspiration i det kreative virke, er de enige om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce