Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs coronaklinik har modtaget de første patienter

Annonce

En bil kører ind under en teltdug på parkeringspladsen mellem hospice og Sydvestjysk Sygehus. Det er lidt over middag, og mand gemt bag hvid kittel maske går hen til bilen, der holder med nedrullet vindue.
Teltet på parkeringspladsen er det første sted, hvor sygehusvæsnet rent fysisk møder coronasmittede esbjergensere, men selvom drive in-funktionen kan lede tankerne hen mod amerikanske fastfoodrestauranter, så er det ikke muligt bare at køre forbi den kliniske vurderingsklinik, hvis man føler sig lidt sløj.
- Det vigtige i forhold til klinikken er: Man kan ikke møde op som selvhenvender. Man kan kun møde op via visitation fra egen læge eller vagtlægen om aftenen, der så visiterer ind til os. Det vigtigste budskab er: Man kan ikke selv møde op. Det er ikke en podningsklinik, understreger Anna-Marie Bloch Münster, lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus og forklarer, hvordan coronaklinikken er med til at sikre sygehusets andre patienter mod netop coronasmitte.
- Vi får lavet den her klinik udenfor vores normale sygehus, så vi ikke får en masse patienter ind på vores normale sygehus og risikerer smittespredning. Nu får vi skilt fårene fra bukkene ved en forpost. Vi har jo netop nogle patienter, der er syge på hospitalet, som vi skal passe på.
Teltet på parkeringspladsen er kun første del af den sluse, der skal sikre, at det er de syge, der får hjælp, og at raske bliver sendt hjem. I teltet bliver der foretaget en klinisk vurdering af, om patienten er syg eller rask ud fra en række kriterier. Derfra bliver syge patienter inviteret indenfor i klinikken, hvor der bliver foretaget en yderligere vurdering.
- Hvis patienten vurderes som rask, bliver patienten sendt hjem, hvis patienten vurderes som syg, bliver patienten fulgt over til vores fælles akutmodtagelse team fire via en specialindgang. Det er blevet vores område, hvor vi har isolerede patienter. Altså patienter, der kommer ind med mistanke om corona, siger Anna-Marie Bloch Münster og forklarer, at patienterne bliver testet i Esbjerg og indlagt der, indtil testresultaterne kommer retur fra Odense.
Det er også i samråd med Odense Universitetshospital, det bliver vurderet, om patienterne skal blive i Esbjerg eller videre til Odense.
Og der har været noget at se til, siden den første patient blev modtaget i coronaklinikken fredag morgen.
- Den første patient så vi klokken lidt over ni i morges. Det har været travlt, men det har været sådan, at vi har kunnet følge med. Vi lægger nogle skinner, mens vi kører, men sådan er det, når vi har skullet etablere hele klinikken indenfor 24 timer, siger hun og roser både de lokale håndværkere og sygehusets personale, der med en jætteindsats har gjort det muligt at få coronaklinikken klar på rekordtid.
- Det er helt ekstraordinært, den indsats det omgivende samfund står klar med. Det er sådan, at jeg får helt gåsehud, siger hun.
Men hvor mange klinikken behandlede på den første dag, og hvor mange patienter, der er plads til i Esbjerg vil hun ikke sætte tal på.
- Vi har plads til de patienter, vi skal have plads til. Vi skal for alt i verden ikke blive usikre på kapaciteten. Vi har de faciliteter, vi skal have. Vi er klar, og ja vi kan modtage coronapatienter i Esbjerg. Vi har også intensivpladser her, som kan håndtere coronapatienter. Så de patienter, der bliver mere kritisk syge, skal vi også kunne varetage, siger Anna-Marie Bloch Münster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce