Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs elever fik alligevel en sidste skoledag

Mathias Svarrers sidste skoledag på Danmarksgade Skole, blev i en coronaudgave med restriktioner. Foto: Tue Sørensen
Corona-krisen aflyste sidste skoledag i gryden, men i et samarbejde mellem elever, SSP og kommunen blev det alligevel til en sidste skoledag.
Annonce

Folkeskolen: Sidste skoledag i Esbjerg handler om fest i Gryden, udklædte elever, dåsebajere, shots, smil, kram og vand.
Sådan blev sidste skoledag bare ikke i år. Det spændte coronaen ben for, men sidste skoledag blev trods alt til noget. Det havde skolernes fælleselevråd i samarbejde med kommune og SSP selv været med til at sikre.

- Jeg synes, det er ret flot, at det på trods af alt det her lykkedes at give eleverne en ordentlig afsked, siger Diana Mose Olsen (SF), formand for kommunens børne- og familieudvalg, og roser elevernes engagement.

Så eleverne fik alligevel en dag, hvor de kunne klæde sig ud, dele karameller ud (selvom de ikke måtte kaste med dem) og skeje ud. Det var dog op til de enkelte skoler at planlægge helt præcist hvordan. Men fælles for alle var komiker Ruben Sølvtoft hyret til at give et virtuelt stand-up show for afgangsklasserne, da der onsdag var dimension på skolerne.

- Han streamer live den 24. juni til samtlige 9. og 10. klasser i hele kommunen. Vi har personale, der tager til København og filmer ham, og det bliver sendt til de elever, der holder sidste skoledag og dimension, fortæller Vibeke Stage, leder af SSP Forebyggelse og Vejledning, og glæder sig over samarbejdet med eleverne:

Annonce

Et godt samarbejde

- Jeg synes, virkelig de unge har taget det alvorligt og de har knoklet for at finde en løsning der vil passe så mange som muligt. Det er reelt set dem, der har forhandlet med bookere, vi har bare understøttet, siger hun.


Når det ikke bliver til noget i gryden, er det fedt, at der bliver gjort en indsats for at give os en sidste skoledag.

Mathias Svarrer, formand for Esbjerg Kommunes Fælleselevråd


- Der er ikke noget, der kan erstatte sidste skoledag i Gryden. Vi er kede af, at vi ikke kan få det, men vi kan godt forstå hvorfor. Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi er glade for, at vi kunne få noget, og at vi selv har været med til at bestemme, hvordan det skulle være, siger Mathias Svarrer, formand for Esbjerg Kommunes Fælleselevråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce