Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs hverdag med coronaen: Et par uger går nok. Flere uger vil gøre meget ondt

Coronakrisen rammer alt og alle i Esbjerg. Vi har skrevet til en række esbjergensere indenfor kultur, sport, erhverv, politik og handel. Vi bad dem skrive til os om de tanker, de går og gør sig om coronakrisen, og om den måde, den påvirker deres hverdag privat og professionelt.

Annonce

Susanne Nordenbæk, direktør, Esbjerg Business:

”Der er ingen tvivl om, at vi står midt i en dybt alvorlig krise, som er uden fortilfælde. Viruskrisen er ikke i sig selv en finanskrise, men flere økonomiske eksperter frygter allerede, at vi er på vej ind i en recession, og jo længere krisen varer, jo dybere og mere omfattende vil den blive. Og potentielt kan den på sigt udløse en finanskrise. Et par uger går nok. Det vil gøre ondt, koste penge, konkurser og arbejdspladser, men det får ikke samfundsøkonomien til at falde sammen. Bliver krisen forværret og forlænget, begynder det at gøre rigtig ondt på mange virksomheder og små erhvervsdrivende på tværs af alle brancher.
Det er vigtigt at rose regeringen for handlekraft og forståelse for, at det her handler for mange virksomheder om overlevelse. Der er allerede igangsat adskillige former for hjælpepakker for at holde hånden under virksomheder, selvstændige og iværksættere, som bliver taget godt imod, og som vil gøre en stor forskel for mange. Men vi må også erkende, at folk vil blive afskediget, og der vil også være virksomheder, som bliver nødt til at dreje nøglen om.
Hvornår der kommer ordentlig gang i hjulene igen, er svært at spå om. Krisen er global, så det er først, når restriktionerne er ophævet i de fleste lande i Europa samt i USA, Kina med flere, at vi for alvor vil kunne være oppe i omdrejninger igen.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce