Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs hverdag med coronaen: Telefonerne er blevet stille og folk er sendt hjem

Coronakrisen rammer alt og alle i Esbjerg. Vi har skrevet til en række esbjergensere indenfor kultur, sport, erhverv, politik og handel. Vi bad dem skrive til os om de tanker, de går og gør sig om coronakrisen, og om den måde, den påvirker deres hverdag privat og professionelt.

Annonce

Johnny Sjølund, Dan-El, Fagenes Fest og Esbjerg Håndværker og
industriforening:

”Privat har vi fulgt opfordringen siden onsdag aften i sidste uge og kun været på arbejde og holdt os hjemme uden fysisk kontakt med andre, vasket hænder og holdt afstand. Vi var helt med på, at det var den hurtigste og sikreste måde at bryde smittekæden. Hvis alle fulgte den, kunne perioden blive kort. Det var så overraskende at se billeder med alle de folk, som stormede butikker og bragte sig selv i risiko for smitte. Arbejdsmæssigt har Dan-El hjemsendt syv medarbejdere. Både fordi telefonerne er stille og for at beskytte medarbejdere, som måske skal tage over, hvis andre smittes. Vi kører kun med akut- og nødberedskab og kommer ikke på opgaver, hvor der er mange mennesker. I Esbjerg Håndværker og Industriforening, som jeg er med i, har vi udsat virksomhedsbesøg, aflyst netværksmøder og den slags.
Lyspunktet i det hele er så at se, hvor mange danskere, der bakker op, støtter hinanden og tilbyder hjælp alle steder. Det er flot. Det gør da også mig stolt over at bo i et land, hvor demokrati og åbenhed fungerer med en handlekraftig regering og sundhedsstyrelse, der har reageret og handlet så hurtigt med ting, der virker. Jeg stemmer ikke liste A, men anderkender deres indsats som rigtig flot, så et skulderklap til Mette Frederiksen og Søren Brostrøm. Så bliver man egentlig glad for, at man betaler sin skat, selvom den ind i mellem kan synes høj.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce