Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Et sandt eventyr i Esbjerg

Kristian Jørgensen fra 7. SD, Varde Ny Specialskole, i den varme stol ved siden af Lise Poulsen, med H.C. Andersen som tilskuer. Foto: Tue Sørensen
7. SD fra Varde Ny Specialskole sejrede over nervøsitet og flyvende bogstaver og med offentlig højtlæsning i Esbjerg Storcenter.
Annonce

Eventyr: Der var en gang en specialklasse, der havde åh så svært ved at stykke bogstaver sammen til ord. Men hvor der er vilje, er der vej, mente deres dansklærer og satte arbejdet ind. Eleverne startede med at øve FEM ord ad gangen. Siden fem mere og til sidst hele sætninger. De læste højt for hinanden to og to og i klassen, mens deres dansklærer gik rundt og forstyrrede dem med larm. For snart skulle de læse højt foran publikum i Esbjerg Storcenter  med både nerver og baggrundsstøj.


Mange tror, at vi kun bager boller og spiser kage i specialklasserne.

Lise Poulsen, dansklærer for 7. SD


Annonce

Fra ællinger til svaner

I flere uger øvede 7. SD fra Varde Ny Specialskole sig på højtlæsning af H. C. Andersens eventyr, Klods-Hans. Og til syvende og sidst fik de alle en sort fortæller-hat på og sad på skift i forgrunden af Storcenterets H. C. Andersen udstilling og læste eventyret op for tilskuerne. En kæmpe faglig sejr, fortæller deres dansklærer Lise Poulsen, der er glad for at kunne give eleverne en god læseoplevelse.

- Mange tror, at vi kun bager boller og spiser kage i specialklasserne, men vi arbejder hver dag med fagligt indehold lige som alle andre klasser, fortæller dansklæreren.

Annonce

Dannelsesrejsen udvikler

Projektet har ikke kun givet eleverne taget på at læse Klods-Hans. Det har også givet dem fornyet lærelyst.

- Det har givet eleverne så meget engagement, at de øvede med sig selv i efterårsferien. Det havde jeg nok ikke kunnet få dem til, hvis det ikke var for begivenheden her, siger Lise Poulsen med et stort smil.

Esbjerg Storcenter har H. C. Andersen udstillingen stående til og med 1. november. Foto: Tue Sørensen

På vej til Storcenteret sagde en af eleverne alligevel: "Er du nu sikker på, det er en god ide?".

- Det viser hvor ømt et punkt, det er for dem, at skulle ud og præstere, siger dansklæreren.

Men efter at højtlæsningen var veloverstået, forsvandt alle spændinger, og klassen blev retmæssigt hyldet af tilhørerne.

Kristian Jørgensen fra 7. SD synes trods nerver, at det gik godt, og at projektet har været givende:

- Vi har øvet meget, også sammen i grupper. Det har været fedt med samarbejde og holdfølelse og et spænende projekt, fortæller han.

Tag ungerne med på eventyr i Esbjerg Storcenter. Til og med 1. november. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce