Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Et skridt frem og tre point tilbage

Mikkel Vestergaards 1-1 scoring mod Fiorentina var afslutningen på det europæiske eventyr for syv år. Arkivfoto: Niels Husted
EfB fik håb for fremtiden i onsdags, da en ekstraordinær generalforsamling åbnede klubben for udenlandske investorer. Dagen efter mistede klubben tre point af forspringet til Silkeborg i oprykningskampen.

Fodbold: EfB fansene festede som havde de vundet det hele, da Mikkel Vestergaard lavede tunnel på sin italienske modstander og sparkede bolden i mål. Kampen i Firenze endte 1-1, EfB røg ud af Europa League med manér, og natten var ung, og festen blev lang. I lørdags var det præcis syv år siden EfB spillede den kamp, der blev en af de præstationstoppe, der har kendetegnet klubbens slingrekurs nærmest siden oprykningen til superligaen i 1999.

Syv år senere står klubben i en af bølgedalene i en endnu en kamp for at vende tilbage til landets bedste fodboldrække. Syv år senere står klubben samtidig med nyt håb for fremtiden, og det håb blev forstærket til den ekstraordinære generalforsamling i sidste uge.

Her blev der åbnet for at ny investorgruppe kan overtage aktiemajoriteten i klubben, og selvom der i fodbold-Danmarks fanmiljøer (også i EfB’s) er blevet sunget mange smædesange mod moderne fodbold og købeklubber, så var der ikke så meget som et eneste kritisk spørgsmål i den retning på den ekstraordinære generalforsamling, hvor samtlige afstemninger stort set enstemmigt godkendte bestyrelsens forslag.


Stabiliteten har manglet. Vi håber, vi får dannet et godt fundament til at stabilisere EfB i superligaen, det fortjener byen og egnen.

Palle Guldager Kristensen, bestyrelsesformand i EfB Elite A/S


EfB-formand Palle Guldager Kristensen til onsdagens ekstraordinære generalforsamling, der af corona-hensyn blev holdt i en online udgave. Foto fra livestream
Annonce

Et nyt fundament

Så bestyrelsesformand Palle Guldager Kristensen sagde tak, da han tog ordet, da formaliteterne var overstået.

- I bestyrelsen er vi meget glade og tilfredse med løsningen. Det har taget lang tid, men vi har arbejdet hårdt på det, for vi ville have den her løsning gennemarbejdet på alle leder og kanter, sagde han og forklarede:

- Vi mener helt klart, det er den helt rigtige løsning for EfB, der med det her kommer til at stå med et helt andet økonomisk fundament, end vi har gjort de senere år, hvor jeg må sige med al ære og respekt for både min egen og den øvrige bestyrelses indsats, at det har haltet lidt. Stabiliteten har manglet. Vi håber, vi får dannet et godt fundament til at stabilisere EfB i superligaen, det fortjener byen og egnen.

Første skridt mod det mål er selvfølgelig at sikre oprykningen, men det er begrænset, hvad klubbens nye ejerforhold kan betyde i den sammenhæng. Selvfølgelig vinder penge fodboldkampe, men de gør det på sigt, og for EfB kommer de nye millioner ikke til at gøre forskellen i 1. division. Transfervinduet er lukket, og det bliver klubbens nuværende spillere, der skal sikre succesen.

- Vi håber på et ligeså godt resultat i som i dag, så vi får tre point på kontoen, sagde Palle Guldager Kristensen som afslutning på onsdagens ekstraordinære generalforsamling om torsdagens kamp mod Silkeborg.

Annonce

Historieskrivning

EfB tabte den kamp 1-2. De tabte den kamp i første halvleg. De tabte på personlige fejl. De tabte den, fordi profilerne ikke gjorde en positiv forskel, og de tabte, fordi de glemte at forsvare som et hold.

For syv år siden blev et europæisk eventyr afløst af en polsk tragedie året efter. Så fulgte en millionåreladning og flere ture i nedrykningselevatoren. I sidste uge blev EfB historie fortalt på to dage. Det var et skridt frem til generalforsamlingen, hvorefter klubben tabte tre point til Silkeborg i oprykningskampen dagen efter.

Der er lang vej til en ny Fiorentina-kamp, måske var det europæiske eventyr "once in a lifetime", men de nye millioner skal nok sikre sportslig stabilitet på sigt. Når det sker bliver det ene skridt meget mere værd end tre point mod Silkeborg, men hvis oprykningen skal sikres i første forsøg, skal foråret pauvre indledning veksles til sejre.

EfB ligger stadig på en af de to oprykningspladser. Forude venter kampe mod Fremad Amager, Viborg og Hobro inden divisionen knækker over i en top seks og bund seks.

Det er ikke knald eller fald mod Fremad Amager. Det er det ikke – endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce