Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fagbevægelsen trækker sig fra kommunens taskforce

Borgmester Jesper Frost Rasmussen håber som formand for kommunens taskforce, at FH Sydvest vil vende tilbage til samarbejdet i kommunens taskforce. Foto: Esbjerg Kommune
Fagbevægelsernes paraplyorganisation FH Sydvest trækker sig fra det taskforce, der skulle sikre arbejdspladser til den grønne omstilling. Det harmonerer ikke med den danske model og bidrager ikke med noget nyt, lyder forklaringen fra fagbevægelsen.

Afbrudt samarbejde: Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen satte sig tidligere på året i spidsen for et nyt taskforce, der skulle samle alle gode kræfter for at sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling. Men selvom fagbevægelsen også har det samme for øje, så har fagbevægelsernes paraplyorganisation FH Sydvest valgt at trække sig fra taskforcet. Det har Brian Lyst, formand for FH Sydvest, meddelt Esbjergs borgmester.

- Vi synes ikke, det taskforce repræsenterer den måde, den danske model fungerer på. Arbejdsgivere og arbejdstagere har altid taget sig af de ting, og jeg kan ikke se formålet med det, borgmesteren har gang i. Der er noget, politikerne ikke skal blande sig i, og vi skal ikke have politikerne til at køre rundt og være opsøgende i forhold til, hvordan vi gør tingene i den danske model, siger Brian Lyst og forklarer, at ansvaret for uddannelse af lønmodtagerne bør klares i et samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter.


Annonce

Jeg kan ikke blande mig i, hvordan elektrikere, tømrere eller smede skal have deres uddannelse skruet sammen. Det er en aftale mellem de faglige organisationer og arbejdsgiverne.

Brian Lyst, formand for FH Sydvest


En fremstrakt hånd

Jesper Frost Rasmussen ærgrer sig over, at FH Sydvest har valgt at trække sig fra det nyoprettede taskforce. Han understreger, at alle parter i taskforcet fortsat har hver deres ansvarsområder, og derfor har han også forsøgt at invitere FH Sydvest med til bordet igen.

- Jeg synes, vi skulle sætte os ned og drikke en kop kaffe også med folk fra organisationerne bagved. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor de ikke vil være med, og jeg kan godt være lidt bekymret for, om det handler om lokalpolitiske motiver, siger borgmesteren og understreger, at taskforcet fortsætter med eller uden FH Sydvest.

- Den situation, vi står i med en energiø på vej og store mængder havvindmøller, der skal sættes op i Nordsøen, er ekstraordinær, og den kalder på, at alle trækker i samme retning. Det er jo formålet med taskforcet at koordinere de mange gode tiltag og skabe et overblik, så vi undgår, at noget falder ned mellem stolene. Og der er ikke noget alternativ. Det er jo ærgerligt, hvis de ikke har lyst til at være med, men vi er jo nødt til at fortsætte det her arbejde, hvis vi skal sikre, at mulighederne kommer Esbjerg og esbjergområdet til gavn, siger Jesper Frost Rasmussen.


Vi er nødt til at fortsætte. Vi risikerer jo, at det kommer til at koste arbejdspladser i hele det sydvestjyske område, hvis ikke vi tager initiativ og fortsætter arbejdet.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester


Men Brian Lyst er ikke på vej tilbage i taskforcet, for selvom han er enig med Jesper Frost Rasmussen i, at alle skal trække i samme retning, så mener han ikke, det nye taskforce bringer noget nyt.

- Vi mangler ikke noget overblik eller en neutral part. Jeg forstår ikke, hvad det skal bidrage med. De vil samle et taskforce om nogle af de ting, der allerede er taget initiativ til - allerede i dag er der jo et godt samarbejde mellem de faglige organisationer, kommunens jobcenter og virksomhederne på havnen, siger Brian Lyst og svarer på borgmesterens udsagn, om der er gået politik i sagen:

- Jeg kan godt give borgmesteren ret i, at der er gået for meget politik i den, og det er det, vi gerne vil undgå, det er sagen for vigtig til, siger Brian Lyst.

Mens FH Sydvest har meldt deres udtrædelse af taskforcet, så har Varde Kommune givet udtryk for, at de ønsker at træde ind i samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce