Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest: En fin nødløsning lykkedes

Johnny Sjølund. Foto: Tue Sørensen
Fagenes Fest bremset af Corona, men traditionelle priser og legater uddelt alligevel.

Der var optræk til endnu en fin udgave af Esbjergs store fest for det gode håndværk - Fagenes Fest i Musikhuset Esbjerg. Men festen blev ikke til noget. Corona kom i vejen. Årets nye svende fik derfor ikke den traditionelle hyldest i musikhuset efter deres svendeprøve og svendebrev.

- Det var på alle måder ærgerligt, men der var ikke noget at gøre. Vi kunne ikke gennemføre Fagenes Fest med 500 deltagere, som vi plejer. Ikke med de regler og retningslinjer, Covid 19 dikterede, siger Johnny Sjølund fra Esbjerg Håndværker- og Industriforening, som er en af partnerne bag Fagenes Fest.


Annonce

Den næste udgave af Fagenes Fest skulle gerne foregå i Musikhuset Esbjerg, som den plejer.

Johnny Sjølund, Fagenes Fest


De andre i styregruppen bag arrangementet er folk fra de faglige organisationer, Rybners Tekniske Skole, AMU Vest og Business Esbjerg. Fagenes Fest blev ikke til noget i den normale form, men de svende, lærepladser og faglærere, der havde gjort sig fortjent til medaljer, priser og legater, skulle hyldes alligevel, bestemte arrangørerne. Trods aflysningen af Fagenes Fest 2020 blev alle de traditionelle priser og legater alligevel uddelt.

- Det kom bare til at ske på en anden måde og ved en blanding af mindre arrangementer og enkelte helt individuelle arrangementer. Det var en nødløsning, men en fin nødløsning, jeg er glad for, vi besluttede at gennemføre, når nu den almindelige udgave af Fagenes Fest ikke kunne blive til noget, siger Johnny Sjølund.

Fin opbakning

Han er også glad for, at fonde, firmaer, Esbjerg Kommune og andre støtter bag Fagenes Fest holdt ved deres opbakning trods aflysningen af selve arrangementet.

Det betød, at der også i år kunne uddeles priser og legater for tilsammen omkring 115.000 kroner. Nogle blev uddelt ved et lille arrangement i Musikhuset Esbjerg, andre ved små arrangement i Restaurant Parken og på Nymindegab Kro. Årets Fighterpris blev overrakt på Ugeavisen Esbjerg.

- Blandt de traditionelle priser er Årets Nye Håndværker, Årets Læreplads, Årets Faglærer, Årets Kammerat, Årets Fighter. Derudover uddeles en række legater. Nu håber vi blot, at Corona er et overstået kapitel, når vi når frem til næste års Fagenes Fest. Den næste udgave af Fagenes Fest skulle gerne foregå i Musikhuset Esbjerg, som den plejer, siger Johnny Sjølund.

Første gang i 2004 Den første Svendedag i 2004 blev holdt på Musikkonservatoriet med cirka 100 deltagere. I 2005 og 2006 blev festen holdt på Esbjerg Rådhus, men da der kom flere og flere deltagere, blev det nødvendigt med et nyt og større sted.

Musikhuset Esbjerg tilbød deres lokaler og siden 2007 har Fagenes Fest været holdt her. Det var samme år, at arrangørerne ændrede navnet til Fagenes Fest. Styregruppen blev også udvidet til at omfatte byens tekniske skole og flere af de faglige organisationer. De seneste år har antallet af deltagere ligget omkring 500. Med til festen er både de nye svende, der har meldt sig til, lidt familie, læremestre samt repræsentanter for de mange sponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce