Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fanø Vesterland dropper 2020

Fanø Vesterland havde solgt 1.500 ekstra billetter i år. Nu må køberne bestemme, om de vil gemme dem til næste år eller have pengene tilbage. Foto: Tue Sørensen
Festivalboss håber på stærkt comeback næste år
Annonce

Festival: Årets første festival skulle efter planen løbe af stablen den første weekend i september. Men nu er den aflyst efter lang tids vejen for og imod.

Og det er med stor ærgrelse og en del lettelse at beslutningen er blevet taget.

-Vi har bare kunne opsætte en masse mulige scenarier fra 1- til 10, men vi har ikke kunnet sætte flueben ved nogle af dem. Det er som at handle i blinde, så vi endte med at tage en beslutning i bestyrelsen fredag og så begyndte jeg at ringe rundt til kunstnere og bookerne.

-Det var en lettelse, da det var ovre. Vi skal nok klare det, men hold da op, hvor har jeg ondt af alle dem, der ikke ved, om de kommer ud at spille til efteråret. De ved ikke om de er købt eller solgt, og de har tabt masser af penge.

-Jeg bliver sgu’ helt rørt, når jeg sidder her og snakker om det, for det er mennesker, jeg holder af og arbejder med, det går ud over, siger Jesper Møller, der er Fanø Vesterlands frontfigur og organisator.

Annonce

Snorket som en gal

Han vedgår, at det har været noget af et pres de seneste måneder.

-  Der har hersket en enorm usikkerhed i forhold til de officielle udmeldinger, og det er den usikkerhed, vi har skullet navigere i. Det slider på en, for der går ikke et øjeblik, hvor man ikke tænker på de frivillige, musikerne og opsætningen af pladsen. Det er jo det jeg elsker. At se hvad man kan skabe på en tom plads. Nu bliver det lagt på hylden et stykke tid. Min kæreste sagde til mig her til morgen, at jeg havde snorket som en gal hele natten, og det er ellers ikke noget jeg gør, så det er vel et tegn på, hvor udmattende og hårdt det har været, siger Jesper Møller.


Det slider på en, for der går ikke et øjeblik, hvor man ikke tænker på opsætningen af pladsen, de frivillige og kunstnerne.

Jesper Møller, Fanø Vesterland.


På festivalen ville publikum have mødt blandt andet Medina, Jonah Blacksmith, Sko/Torp, Mike Andersen og Tim Christensen, og det er fortsat usikkert, om de så kommer på plakaten næste år.

Der er nogle juridiske udfordringer, der skal løses i forhold til kontrakter og hjælpepakker, der skal falde på plads inden forårets program 2021 for alvor kan begynde at tegne sig. Festen foregår den 21 og 22 maj næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce