Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fanø Vesterland har flytteplaner

Fanø Vesterland har købt en gammel gård i Rindby, og her ser Jesper Møller gerne kulturen udvikle sig med små og store koncerter. Foto: Tue Sørensen
Festivalen vil samle aktiviteterne på gammel gård og håber på at kunne afholde sommerkoncerter der allerede i år.

Vision: Fanø Vesterland er klar til at flytte. En nystiftet fond, der er stiftet med hjælp af indehaverne af Danibo – Fanø Sommerhusudlejning, står bag købet af en gammel og flot istandsat gård fra 1770, og her vil festivalen samle de mange aktiviteter, der er spredt ud over øen. Købsprisen er på omkring 3,6 millioner kroner.

- Det giver god mening, at vi gør det her. Vi har flere lokationer rundt omkring på øen. Et sted opmagasinerer vi udstyr, et andet sted har vi kontor, og et tredje sted indkvarterer vi nogle af de kunstnere, der gæster os året rundt. Sætter vi os ned med en lommeregner og lægger udgifterne sammen, så bliver det her billigere for os, siger Jesper Møller, der tegner festivalen udad til.

Gården ligger på Storetofte 11 i Rindby, og her vil der blive indrettet værelser til gæster, kontor og opholdsrum og mødefaciliteter, der kan bruges af gæstende kunstnere og de mange frivillige, der giver en hånd med.

Annonce

Flytte i år

I forbindelse med gården er der en stor lade med 180 kvadratmeter under tag, og her forestiller Jesper Møller sig, at der kan afholdes foredrag, teater og små koncerter løbende.

Lige omkring hovedhuset er der en stor grund, og her kan der fint laves mindre koncerter henover sommeren. Håbet er, at de planlagte koncerter inde i Nordby, der samlet går under overskriften ”Fanø Sommerliv”, allerede i år kan flyttes derhen, hvis politikerne nikker ja.

- Vi har talt med firmaet, der skal levere lyd og scene, ligesom vi er i gang med at få lavet nogle undersøgelser, så vi kan dæmpe lyden på en måde, så naboerne generes mindst muligt, siger Jesper Møller.

Gården ligger i et sommerhusområde, og nærmeste nabo kan man nemt kaste en tennis bold over til, så der er hensyn, der skal tages.

- Jeg har været i dialog med en stor del af naboerne for at fortælle om vore planer, og hvordan vi vil håndtere det, og det er mit indtryk, at det er blevet taget godt imod, siger festivalbossen.

Annonce

Udvikling

Nederst på grunden er der adgang til en mark, der er er større end den plads, Fanø Vesterland i år skal bruge ved skolen og hallen til afholdelse af festivalen først i september.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil flytte Fanø Vesterland ned til os selv næste år. Det kræver en lokalplanshøring, og området skal planeres, og der skal anlægges strøm og vand på stedet, men det mener jeg nu godt, vi kan, hvis politikerne synes om ideen, siger Jesper Møller.


Jeg håber, at der vil blive taget godt imod planerne. For festivalens og Fanøs skyld.

Jesper Møller, Fanø Vesterland.


Han kom selv til Fanø for tolv år siden, hvor han har været aktiv som kulturarrangør siden da. Han har arrangeret koncerter og stand-up på Rødgaard Camping og sidenhen på Realen, som han var med til starte op, lige som han fortsatte med at lave mindre ting på eksempelvis Kellers Badehotel og andre steder, da han sagde farvel til kulturhuset midt i Nordby.

Jesper Møller kom til øen for tolv år siden, og det bliver fejret med en flot tatovering. Foto: Tue Sørensen

- Jeg er aldrig stoppet med at lave det her, og jeg er overbevist om, at der er plads til begge steder, og jeg håber virkelig, byrådet og fannikkerne generelt vil bakke om om det her. Musik og kultur kan være med til at gøre sæsonen for turister længere og dermed være med til at give Fanø større indtægter og gøre øen til et endnu bedre sted at bo, siger Jesper Møller.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Patrulje med øjnene med sig spottede indbrudstyv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tanker om at have et hjem

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Ny aftale skal løfte EfB Akademi

Ugeavisen Esbjerg

Hanne gik til utroskab i 25 år: Nu vil hun hjælpe andre ud af krisen

Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Jens løb Vestkystløbet for 47. gang

Ugeavisen Esbjerg

Cyklistformand: Andre skal tage over ellers lukker Cyklistforbundet i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Nu deler Claus og Christian skæbne

Ugeavisen Esbjerg

Vækst kræver mere plads

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Streetmekka åbnede sin gave

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs første Coop365 inviterer til åbningsfest

Ugeavisen Esbjerg

Generationer dystede i kærlig kamp

Ugeavisen Esbjerg

Udflytning på godt og ondt

Ugeavisen Esbjerg

Kammerater og kompagnoner

Ugeavisen Esbjerg

De ældre skal have ny formand

Ugeavisen Esbjerg

Festugen på Torvet aflyst

Ugeavisen Esbjerg

DAT flyver igen mellem Esbjerg og Stavanger

Ugeavisen Esbjerg

En million billeder til eftertiden

Ugeavisen Esbjerg

Nu får Jens Peder Hansen - formentlig - sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Venstres kandidatliste er klar

Annonce