Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fanøs borgmester: Familierne havde ret

Fanø borgmester Sofie Valbjørn erkender, at der er noget galt med sagsbehandlingen af børnesager på øen.

Børneområdet skal kulegraves og personalet skal opkvalificeres.

Annonce

Borgmester Sofie Valbjørn erkender oven på BDOs konklusioner, at børneområdet på Fanø skal have et kraftigt eftersyn, samt at der er behov for at uddanne personalet langt bedre. Blandt andet i en bedre forvaltningsskik, som er én af de absolut hårdeste kritikpunkter, man som sagsbehandler kan få.

- Det er en alvorlig kritik af Fanø Kommunes sagsbehandling af de tre sager. Rapporten peger på en række fejl i sagsbehandlingen af de tre børnesager – nogle enkeltstående, mens andre er gennemgående. Det viser, at familierne har ret i, at deres sagsforløb ikke har været i orden, skriver hun i et svar til Ugeavisen Esbjerg som svar på spørgsmålet om, hvad hendes indtryk er af BDO-rapporterne.

Får konsekvenser
Rapporterne får konsekvenser, fortæller hun:

- Konklusionerne og anbefalingerne i kortlægningen tager vi meget alvorligt. Der vil blive iværksat en række gennemgribende tiltag på området, som skønnes nødvendige for at sikre kvalitet i kommunens fremadrettede arbejde med børne- og ungesager. Foruden de nødvendige personalemæssige konsekvenser, vil der i den kommende tid blive iværksat en grundig gennemgang- og kvalificering af kommunens arbejde med børne- og ungesager, siger borgmesteren og fortsætter:

- Dette arbejde er allerede påbegyndt. Nogle anbefalinger i rapporten har vi allerede sat igang, og processen underbygges endvidere af forvaltningens interne arbejdsgangsanalyse samt sagsgennemgangen ved Socialstyrelsen. Vi skal med andre ord have kulegravet og kvalificeret det samlede arbejde med børnesager i Fanø Kommune, så vi sikrer, at det, der er sket i disse sager, ikke sker igen.

Resultaterne af kortlægningen bliver som omtalt individuelt forelagt de tre berørte familier, som med rapporternes konklusioner klart og tydeligt får ret i deres kritik.

Ugeavisen Esbjerg har anmodet alle medlemmer af Fanø Byråd om en kommentar til rapporterne samt den hårde kritik, som Fanø Kommune får i sagerne. Kun borgmester Sofie Valbjørn har valgt at svare tilbage.

CITAT: Nej, vi ville ikke have lavet en ekstern, uvildig undersøgelse, hvis Ugeavisen Esbjerg ikke havde rejst de her sager.
Kommunaldirektør Vibeke Kinch til Ugeavisen Esbjerg 28. januar

Fanø borgmester Sofie Valbjørn erkender, at der er noget galt med sagsbehandlingen af børnesager på øen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce