Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fanøsager var i åbent samråd

Karina Adsbøl stillede skarpe spørgsmål om retssikkerhed, men socialminister Astrid Krag gav ikke nogle indrømmelser. Foto: Steen Brogaard.
Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti er forundret over mangel på imødekommenhed fra ministers side under samråd.
Annonce

Politik: I sidste uge havde en række politikere kaldt socialminister Astrid Krag i samråd på baggrund af blandt andet underretningssagerne fra Fanø. Det var Marie Bjerre (V), Karina Adsbøl (DF), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (NB), der gerne ville drøfte blandt andet forældrenes retssikkerhed med ministeren.

De fik hver især mulighed for at stille spørgsmål til ministeren. Særligt Dansk Folkepartis Karina Adsbøl var meget konkret i sine spørgsmål, og hun spurgte blandt andet, om det ikke var en idé, at alle børnesamtaler fremover blev optaget.

-Det gjorde jeg blandt andet under hensyn til forældre og børn, men også for det pågældende personales egen skyld. I dag er det de skriftlige indberetninger, der ligger til grund for den videre sagsbehandling, og det giver jo i sig selv en risiko for usikkerhed, som hverken socialrådgiverne eller andre kan være tjent med, siger Karina Adsbøl til Ugeavisen Esbjerg.

Social- og ældreminister Astrid Krag sagde efter lidt pres, at det fandt hun ikke værende nødvendigt, ligesom hun heller ikke åbnede op for muligheden for at tage autorisationen fra socialrådgivere eller andre, der gentagne gange laver fejl i sagsbehandlingen.

-Det, synes jeg, er ærgerligt. Andre steder, i sygehusvæsenet eksempelvis, kan man blive frataget retten til at lave det, man er uddannet til, hvis der er mange fejl. Og i sagerne fra Fanø er det tydeligt, at der er sket fejl, siger Adsbøl.

Annonce

Tænke sig om

Samrådet foregik dagen efter, at regeringen fremlagde deres udspil "Børnene Først", som Folketinget skal diskutere senere i folketingsåret. Her vil man blandt andet sætte fokus på børns retssikkerhed og mulighed for selv at komme til orde i eksempelvis sager om tvangsfjernelse og skilsmissesager.

På Fanø sidder Julie Frey, der var en af de forældre, der var indblandet i underretningssagerne, og undrer sig.

-Jeg synes ikke, at ministerens svar bærer præg af, at hun kan sætte sig ind i, hvad det er, man som forældre kan gå igennem, og hvor ringe retssikkerheden er, så jeg er lidt skuffet. Man kunne rette op på noget af det ved at sikre, at alle beviser er til stede, når en sag sættes i gang. Nu er det meget subjektivt fra socialrådgivernes side, og det skaber usikkerhed. Både for forældrene, men også for dem selv. Så jeg håber, at Astrid Krag vil tænke sig om en ekstra gang, siger Julie Frey.


Andre steder kan man blive frataget sin autorisation, hvis man ikke gør sit arbejde ordentligt.

Karin Adsbøl, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce