Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Festlig festuge forude

Festfyrværkeri over Torvet i Esbjerg ved afslutning af Esbjerg Festuge i 2019. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Esbjerg skal feste igen i august.

Planlægning: Går det som vi alle ønsker, er der kommet styr på corona, restriktioner og andet træls, når vi nærmer os uge 33. Her skal der nemlig være Esbjerg Festuge, med alt, hvad det nu engang omfatter af koncerter, teater, containerudstillinger på havnen, musik på Torvet. Gøgl og halløj.

Det er i al fald det man arbejder henimod i planlægningsgruppen for Esbjerg Festuge. Og lige nu er man ret langt.

- Vi har stort set det hele på plads, men med alle de forbehold, man nu engang kan tage. Vi satser virkeligt på at kunne præsentere et program, der giver folk lyst til at komme ud og more sig, siger Villy Grøn, der er leder af kommunens Eventsekretariat. Han lægger ikke skjul på, at det skal være en folkefest, der her bliver blændet op for.

Annonce

- Jeg er ikke i tvivl om, at folk har brug for at komme ud og more sig i den klassiske forstand. Synge med og høre noget god musik, som de kender, siger han.

Han er ikke klar til at gå ud med en detaljeret plan endnu, men kan da godt løfte sløret for et par af de musikalske hovednavne, der skal være med til at sikre esbjergenserne en meget tiltrængt fest.

Om torsdagen, der jo er dagen, hvor vi traditionelt har et hovednavn på Torvet, har vi hyret Lars Lilholt Band. Han har været i Esbjerg mange gange og er altid garant for en fest. Om lørdagen er det Sømændene, der spiller kendte sange i sømands-versioner. De er garantier for en god aften og der er gang i den, så det tror jeg også vil tiltrække en masse folk, siger han.

Villy Grøn oplyser i øvrigt, at man arbejder med en Plan B, hvis der skulle være et nyt forsamlingsforbud på banen i august, således at koncerterne kan gennemføres.

Gratis MadeinEsbjerg

Det er sparsomt med hvad der ellers bliver meldt ud. En af tingene er Bifaldfestival, hvor kreative unge mennesker kan få lov at vise deres talenter frem, og der er i øvrigt stadigvæk mulighed for at komme med på plakaten på det koncept, hvis man tilmelder sig inden den 1. maj.

Traditionelt har der også været Made In Esbjerg i forbindelse med festugen, og det kommer der også i år. Men denne gang med gratis adgang og et mere lokalt tilsnit.

- Tidligere har vi jo bedt folk om at betale entre, og det er ikke særligt smart, når det allermeste i festugen er ganske gratis. Så vi gør det gratis at komme ind i august, og så planlægger vi at afholde en festival, hvor vi bruger alle husets sale i løbet af vinteren, og her vil vi hyre spændende og upcoming bands, der kan supplere de spændende navne, vi selv har her i området, siger Tobakkens leder, Jan Mols.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce