Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Filmklassiker i musicaludgave

Det tegner til et fantastisk hold og setup, når den danske version af Pretty Woman vises som musical i Musikhuset Esbjerg blandt andet. Foto: Pr
Alle kender filmen Pretty Woman. Nu skal vi opleve den som musical.

Som musical: Der findes vel ikke noget menneske, der var i live i 1990, som ikke så Pretty Woman. Eller som har set den siden - mindst fire gange. Den romantiske filmkomedie med Julia Roberts og Richard Gere i hovedrollerne som den gadeprostituerede Vivian og rigmanden Edward. Næsten alle kan huske scenen med parret i skumbadet, shoppescenen og flygel-scenen, og vi ved, hvad vi refererer til, når vi hører samtalen: You’re late. You’re stunning. You’re forgiven. Nu kommer 90'er klassikeren så til Danmark som musical, og du kan opleve den i musikhuset. Broadway-hittet "Pretty Woman – The Musical" med nye sange af rockikonet og superstjernen Bryan Adams kan opleves i Musikhuset Esbjerg den 30. november til den 4. december 2022, og billetsalget begynder på torsdag den 28. oktober klokken 10 på www.mhe.dk.

Pretty Woman-filmen bragte Julia Roberts på det globale landkort, skaffede hende en Golden Globe-statuette og en Oscar-nominering og gjorde Richard Gere til international superstjerne. Filmen blev produceret for et moderat budget på 14 millioner dollars men omsatte efter biografpremieren for 463 millioner dollars på verdensplan og har fortsat rekorden som den bedst indtjenende romantiske komedie i filmhistorien. Det er 31 år siden, men vi har ikke glemt Vivian og Edward og deres hovedkulse forelskelse trods klasseforskellen.

Musical-udgaven havde premiere på Nederlander Theatre på Broadway i 2018, hvor den fik flotte anmeldelser og gik for fulde huse, indtil corona lukkede Broadway ned. Nu er den overført til West End i London, hvor den også brager derud af. Musicalens manuskript er skabt af de to ophavsmænd til filmen, filminstruktør Garry Marshall, som døde inden musicalen fik premiere, og manuskriptforfatter J.F. Lawton.

Annonce

På scenen i Danmark er det Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, der spiller Vivian. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014 og har siden medvirket i store musicals som Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den Lille Havfrue – The Musical og Seebach, som Sanne Salomonsen i Sanne og netop nu som Susan Himmelblå i Midt om natten. Hun har ved siden af været forsanger og sunget kor for blandt andre Christopher, Gulddreng og Aqua.

Som den kyniske mangemilliardær Edward Lester vil man se Tomas Ambt Kofoed, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række af de største musicalroller. Som Danny Zuko i Grease,  Tony i West Side Story, Udyret i Beauty and the Beast og Jean Valjean i Les Misérables blandt andet.

Instruktør på musicalen er Heinrich Christensen, der senest skabte iscenesættelsen til både Midt om natten og The Sound of Music på Malmø Opera. Den prisbelønnede scenograf Benjamin La Cour (Disneys Klokkeren fra Notre Dame, Den skaldede frisør, The Bodyguard) vil stå for scenografi og kostumer, og koreografien er lagt i hænderne på Nellie Bethel, som bor i dag i LA og i seks år har turneret verden rundt som fast danser for Jennifer Lopez.

mfaAnnonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Paywand er klar med kam og saks i Jernbanegade

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

88 nye familieboliger er klar til sommer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det Faglige Hus vækster fortsat

Ugeavisen Esbjerg

2care4 støtter med lokale julegaver

Ugeavisen Esbjerg

Årets revisionselev præmieret

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Kommune vaccinerer mod COVID-19

Ugeavisen Esbjerg

Plejer bor på et andet hotel

Ugeavisen Esbjerg

Så sælges Esvagt igen videre

Ugeavisen Esbjerg

Kendt shippingmand færdig som formand for Esbjerg-rederi

Ugeavisen Esbjerg

Redaktørens tilbageblik på ugeavisen og Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Hjalte vil være verdens bedste

Ugeavisen Esbjerg

Redaktør siger farvel efter 20 år med Ugeavisen Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Læge fra SVS vinder Dansk Ortopædisk Selskabs Best PhD 2021

Ugeavisen Esbjerg

Prøv de nye elbusser gratis

Ugeavisen Esbjerg

Skal Esbjerg være en levende og bæredygtig by eller en kulturel oplevelsesby?

Ugeavisen Esbjerg

Præmiering blev udskudt på grund af corona

Ugeavisen Esbjerg

Elever blev YouTube-stjerner

Ugeavisen Bramming

Veterantog hyrer marcipanbrød til at trække juletog

Ugeavisen Esbjerg

Klage afvist: Bygherrer er nu klar til næste fase for højhus i Torvegade

Ugeavisen Esbjerg

Markant forkæmper siger farvel til fond

Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Annonce