Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fin plads til flot juletræ

Juletræet, som de sidste år har stået foran Musikhuset Esbjerg, er nu sat op i den store rundkørsel på Strandby Plads. Foto: Tue Sørensen
Annonce

Superløsning: Det smukke hi-tech juletræ, som i nogle år lyste op på pladsen foran Musikhuset Esbjerg, har fået et nyt sted at at være. Forleden blev det rejst og tændt på højen midt i Strandby-rundkørslen. Og her står det godt.

I fremtiden vil det være her, alle kan nyde det fine juletræ omkring julen og årsskiftet, hvor det vil skifte plads med den store masteflagstang, der lige nu er ved at blive renoveret.

- Jeg synes, vi har fundet et fint sted til juletræet og en god løsning i samarbejde med Esbjerg Kommune, siger Per Andersen på vegne af  Julebyen Esbjerg. Det var Julebyen Esbjerg, der stod bag ideen om at skaffe penge og en fast plads til det 12 meter højre juletræ med de 28.000 dioder.

Også i Kongensgade er der kommet ny julepynt. Cityforeningens søde nyindkøbte bamse er på plads i gågaden. Foto: Tue Sørensen

Træet kostede i sin tid på den anden side af 150.000 kroner, men var også meget populært på sin plads ved Musikhuset Esbjerg. Her måtte juletræet dog vige for birketræer, da hele forpladsen skulle redesignes og blive til den nye Henning G. Kruses Plads.

Alt det tekniske i forbindelse med rejsningen af juletræet i Strandby-rundkørslen er foregået i et godt samarbejde mellem Dan-El A/S og Esbjerg Kommune.

Søren Heide Lambertsen, formand for Esbjerg Kommunes Teknik og Byggeudvalg, er glad for, at Julebyen Esbjerg spurgte om rundkørslen var en mulig placering.

- Jeg troede ikke rigtig, det kunne lade sig gøre, men vi fik det undersøgt - også med politiet, som sagde ja. Og så gik vi med til i hvert fald at prøve i år. Nu tør jeg godt sige, at løsningen er så flot og vellykket, at juletræet også i de kommende år vil få masteflagstangens plads omkring jul, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce