Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Find danseskoene frem og skrål med

Firserne kunne noget. Det kan de stadig. Arkivfoto: Tue Sørensen
80’erne kommer styrtende tilbage og vil have dig til at holde fest i Eldorado teltet.

Nostalgifesten er tilbage i Esbjerg, og 3.500 billetter er solgt til den udsolgte fest, hvor de ubekymrede 80’erne blomstrer igen. Og vil du hellere prøve noget nyt, så indtager en flok musikalske færinger Tobakken.

1 80’er fest og pangfarver

Vi ved det jo egentligt godt. Når Esbjerg-orkesteret Hit med 80’erne går på scenen på Tobakken, er der så godt som altid udsolgt. Hvorfor mon. Jo fordi her er der syng med garanti, og man kan for en stund føle sig ung og ubekymret igen. Og det kommer med garanti også til at ske i Vognsbølparken, hvor Søren Højberg Booking præsenterer Esbjerg 80’er fest, og det er et trip tilbage i tiden og noget, arrangørerne tidligere har gjort med megen succes. Denne gang er det udelukkende danske navne, der spiller op, og har de en fællesnævner de fem orkestre – Rocazino, Back To Back, Dodo And The Dodos, Moonjam samt Halberg & Friends - så er det de mundrette omkvæd og de iørefaldende melodier. Pauserne udfyldes af esbjergkendingene Carsten Agerbæk og Thomas Kristensen, der rutineret vil servere hits fra dengang. Festen afholdes i et stort telt, men der er også plads udenfor, hvor der er forskellige boder og mulighed for at sætte sig ned, må man regne med.

Vognsbølparken, lørdag, klokken 11.

2 Færingerne fester

Sidste år blev den første festival med udelukkende færøske kunstnere afviklet, og nu er der igen musikalsk nyt fra de atlantiske øer. Kan godt være, at Færøerne er en mikro-nation, og at befolkningen kun akkurat ville være i stand til at befolke en mindre, dansk provinsby. Men den færøske musikscene sprudler af talent, kvalitet og ægte spilleglæde.

På de to dage vil det være muligt at opleve bredden af den færøske musikscene: Fra enkel og stramt komponeret pop over roots, country og folk - og helt ud på den forvrængede sidelinje med bastant hard rock og metal. Så er du nysgerrig, så er det nu, du skal gå i byen.

Tobakken fredag klokken 19.30 og lørdag fra klokken 18.

3 Befrielsen fejres

Klokken 20:35 den 4. maj 2022 er det præcis 77 år siden, frihedsbudskabet røg ud i æteren, og efter fem mørke år under tysk besættelse var Danmark atter et frit og selvstændigt land. Dette markeres med et brag af en koncertforestilling i Musikhuset Esbjerg, der forener koncert og fællessang. Publikum vil skiftevis opleve at blive suget ind som en aktiv del af koncerten og at kunne læne sig tilbage, lytte og svømme hen i smukke melodier, tankevækkende tekster og stemningsfulde lydbilleder.

Besætning: Signe Juhl (vokal & piano), Inger Juhl (vokal & cello), Janne Hagen Therkildsen (vokal & piano), Bo Møller (guitar), Henrik Gunde (piano), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (vokal & trommer)+ special guests: Erik Trigger (poesi), NEBULAH og Esbjerg Ensemble

Musikhuset, onsdag den 4. klokken 20.

4 Kom og syng med

Traditionen tro præsenterer Musikhuset det populære koncertformat med visesangeren Dorte Mørup Tagmose og operasangeren Martin Guldberg, hvor de fremfører evergreens fra mange årtier.

De to sangeres forskellige baggrund udnyttes til fulde, hvilket er en særlig charme ved denne koncert. Repertoiret rummer således alt fra muntre og seriøse viser over operette og musical til slagere og evergreens fra radioprogrammet Giro 413’s storhedstid.

Musikhuset, fredag, klokken 14.

5 Operapremiere

I samarbejde med NordicOpera står Den Ny Opera bag verdenspremieren på DrømmeDøden – en ny storladen opera om stormende magtbegær og grænseoverskridende forvandlinger i en kompleks kamp om indflydelse og udødelighed. I centrum står unions-arkitekten dronning Margrete den Første og Nordens gennem tiderne største projekt, Kalmarunionen.

Det er Josefine Opsahl, der er komponist, og om musikken siges der i en pressemeddelelse:

“Lyduniverserne tager afsæt i Merete Pryds Helles sanselige libretto med brug af nordiske naturmaterialer, råstoffer og sprog og lader således træ, metaller, dyreskind, konsonanter, klirrende mønter og pergament konstituere klanggrundlaget for arier, scener og fortælling. Med forankring i den nordiske råstoflige historie frisættes udtrykket i mødet mellem datiden og nutidens instrumentarium og bevæger sig ind i et nyt, minimalistisk tonesprog og en moderne tid.”

Publikum sidder på en særlig tribune på scenen i Koncertsalen, sæderne er u-nummererede.

Musikhuset, søndag, klokken 16 og mandag klokken 19.30

6 Rutineret sanger

54 år på scenen og stadig spillevende.

Sangeren/sangskriveren Ivan Pedersen har været i gang i to menneskealdre og har stadig hjertet med. Man kunne måske godt overveje at gå på pension, når man er 70 + år gammel.

Det ligger åbenbart ikke lige for hos dansk musiks Grand Old Man, Ivan Pedersen, for han er sammen med sin trio draget ud på en lang turne, hvor publikum kan få lov at høre flot musik fra den meget lange karriere, der har begivet sig ud i områder som dansktop og støvet amerikansk countryrock. Opvarmning er  den esbjergensiske duo The Leadsingers.

Tobakken, torsdag, klokken 20.

7 Støvet fra USA

Trods sit mexikanske ophav er David Ramirez vokset op og farvet af syden i USA Houston, Nashville, Alabama, og Texas hjerte, Austin. Ramirez er lykkes med at fusionere populærmusikkens genkendelighed med lyrisk dybsind, som kommer til udfoldelse på hans seneste album “We´re Not Going Anywhere”, der eftertænksomt referer til splittelsen i en tid med enorm politisk, social og økologisk usikkerhed i USA.

David Ramirez har givet fabelagtige koncerter på Tønder Festival og Vega og fået spilletid på danske radiostationer, først med Eliza Jane og senere med Watching From A Distance, begge fra hans seneste album “We´re Not Going Anywhere”.

Tobakken, onsdag den 11.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce