Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

15 lande skal dyste om retten til at kalde sig SON verdensmestre – en titel som England skal forsvare, efter nationen vandt holdmesterskabet i Manchester den 17. oktober. Foto: Jarek Pabijan
Der venter forrygende dage med FIM Speedway of Nations i Esbjerg i dagene 27.-30. juli 2022 med et helt nyt format. VM for par skal nu afgøres i en endagsfinale.

Speedway: For første gang i konkurrencens historie skal Speedway of Nations-turneringen (SON) afvikles på fire dage på den samme bane, da Granly Speedway Arena ved Esbjerg fyldes med action i dagene 27.-30. juli.

Her skal 15 lande dyste om retten til at kalde sig SON verdensmestre – en titel som England skal forsvare, efter nationen vandt holdmesterskabet i Manchester den 17. oktober.

De respektive landstrænere skal vælge tre kørere til deres SON-mandskab, men en ændring til det kommende år er, at den tredje kører ikke længere skal være U21-kører, og det er ikke længere obligatorisk at benytte reserven.

Annonce

Sportens U21-topkørere vil dog stadig i den grad være på den store scene, når der den 29. juli 2022 køres i første SON 2-event nogensinde. Her vil de danske værter og seks andre nationer, der nomineres af FIM, kæmpe om ungdoms VM-titlen, som tidligere var kendt som FIM U21-VM for par.

Hjem i vuggen

François Ribeiro, Head of Discovery Sports Events, er fast besluttet på at give fans en uge, de vil huske i Esbjerg.

- Vi er glade for at bringe et af de største events i FIM Speedway til Esbjerg i samarbejde med Esbjerg Motorsport, hvor det kommer til en region med en stærk speedway fanbase. Det nye format for FIM Speedway of Nations med en bane, hvor der køres fire aftener i træk i den sidste uge af juli, vil give fans en unik mulighed for at samles på Danmarks vestkyst og mødes med andre fans fra hele verden, mens de støtter deres nationalmandskab, siger han i en pressemeddelelse.

Lars Guldager Dyhr, direktør i Esbjerg Motorsports professionelle afdeling, siger:

- Det bliver selvfølgelig en fantastisk opgave for os som klub at arrangere en speedwayfest over fire dage, og vi er stolte over, at Granly Speedway Arena er valgt til at afholde den allerførste udgave af sådan et event, der er helt unikt, siger han og fortsætter:

- Vi er den ældste klub, der har speedway på programmet i Danmark, så på den måde kommer speedway hjem til den danske vugge, og nu er det vores opgave i samarbejde med Esbjerg Kommune, at skabe et godt hjem for ikke bare SON, men også for flere store løb i fremtiden, for det er det, vi har arbejdet på. Det kræver forbedringer af faciliteterne, og det skal selvfølgelig løfte tilskueroplevelsen generelt.

rwe

Det er et stort øjeblik i klubbens historie, og vi ser frem til et forhåbentligt langvarigt samarbejde med Discovery og Esbjerg Kommune, som har været en drivkraft i at tiltrække dette event til vores by.

Lars Guldager Dyhr, adm. direktør i EMS Elite

Facts om FIM Speedway of Nations 2022

Syv nationer dyster i SON Semifinale 1 onsdag den 27. juli, hvorefter syv andre nationer mødes i Semifinale 2 torsdag den 28. juli. Lodtrækningen til de enkelte semifinaler foretages af FIM.

De tre højest placerede nationer i hver semifinale går videre til SON-finalen, hvortil værterne fra Danmark er seedet som værtsnation.

Som en ændring i forhold til 2021 vil SON-finalen ikke længere strække sig over to dage, men derimod finde sted som en endagsfinale, der vil afslutte en episk uge med ræs lørdag den 30. juli.

Både i fredagens SON 2-event og lørdagens SON-finale, vil den højest scorende nation i de indledende 21 heats automatisk gå i Grand Final.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Ugeavisen Esbjerg

Billige bøger i arkivet

Ugeavisen Esbjerg

En nisse kom sejlende

Ugeavisen Esbjerg

Annbritt er landet på fødderne

Ugeavisen Esbjerg

Så er der baaaaasss

Ugeavisen Esbjerg

Jazzfestival i Esbjerg med store og små koncerter

Ugeavisen Esbjerg

Hvad skyldes blodpropper i hjernen hos type 2 diabetikere?

Ugeavisen Esbjerg

Da Esbjerg blev orange

Ugeavisen Esbjerg

Flot titel til Bjarne Nielsen i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Black Friday i city kunne have været bedre besøgt

Ugeavisen Esbjerg

Keld og Hilda og Baileys til kaffen

Ugeavisen Esbjerg

Lykke om ballade i S: Jeg forstår deres skuffelse

Ugeavisen Esbjerg

Nyt brætspil: Nu kan du købe Rundkørslen, Havkatten og Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

DI vil give staten nødbremse mod boligbyggeri på havne

Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Annonce