Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flora og fauna: De maler på haveinspiration

Tidevand - Vestjyske Akvarelmalere vil gerne slå et slag for de vilde haver. Det gør de nu via deres kunst, som både skal inspirere og hjælpe andre.

Annonce

Hvis du en dag står på en villavej i Danmark og skal slå lidt tid ihjel, kan du prøve at lade øjnene fare og så tælle, hvor mange steder gråt grus og sirligt skårne fliser får lov at få overtaget i forhaverne. Du vil blive overrasket.

Man kunne jo nemlig også have ladet være og have holdt jorden en smule mere levende til gavn for blomster, bier og klima. Den problematik har foreningen Tidevand - Vestjyske Akvarelmalere taget under kærlig behandling i deres kommende udstilling. Jytte Krarup fra foreningen fortæller:

- Vores tema i år er blomster, buske og træer, og da vi sidste år havde succes med at engagere børn og voksne med vores plakat og billeder om insekter og insektdød, vil vi forsøge at gøre lidt det samme igen i år med vores blomstertema.

Det indebærer blandt andet en kommende udstilling på formentlig både biblioteket og UC Syd, ligesom malerne vil dele små poser med frø ud forskellige steder.

- Vi synes, at vi alle, især os husejere, skal være mere bevidste om, at vi har fået et stykke jord til låns. Nogen skal bruge den efter os, og jorden deler vi med fugle, insekter og smådyr, som skal leve af den. Forhåbentlig kan vi med vores billeder og plakat fortælle om glæderne, skønheden og nytteværdien af at have blomster, planter og træer, siger Jytte Krarup.

Plakat skal inspirere
Udstillingen kan på grund af coronakrisen først vises til efteråret, men malerne fra Tidevand vil altså godt allerede nu løfte lidt af sløret for indholdet.

- Vi arbejder på en plakat, der både skal inspirere og hjælpe haveejere i gang med at skabe en levende have. Ved at sprede glæden for alt det grønne kan vi måske undgå at alt for mange haver ender i triste grus- og flisemiljøer med et par trætte buske i et hjørne og en jord, der langsomt tørrer ud og dør, siger Jytte Krarup og understreger, at foreningen bestemt ikke kommer med løftede pegefingre over for dem, der vælger en nemmere, men mindre mangfoldig løsning i deres haver.

- Vi vil i bund og grund bare gerne slå et slag for, at en have ikke nødvendigvis behøves at blive dækket med grus, fliser og andet. Man kan jo, sammen med sine børn eksempelvis, skabe en have, der pirrer sanserne med både farver, dufte, fuglesang og biernes summen, smiler Jytte Krarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce