Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flot: En hjemmepleje med overskud

Børne- og Socialminister Mai Mercado (tv) overrakte prisen til teamleder hos hjemmeplejen i Tjæreborg Elisa Dyreborg (i midten) og Connie Ellegård fra hjemmeplejen i Tjæreborg.

Den arbejdsplads med allermest overskud i hele landet er lokal. Det er nemlig hjemmeplejen i Tjæreborg.

Annonce

Tjæreborg har ry for at være en by, hvor man holder sammen. Og meget tyder på, at det også gælder for den lille bys arbejdspladser. I hvert fald er hjemmeplejen i Tjæreborg netop blevet kåret som den bedste arbejdsplads til at have fokus på overskud. I hele landet vel at mærke.

Både pris og hæder for at øge overskuddet og mindske stressen i dagligdagen blev forleden overrakt af Børne- og Socialminister Mai Mercado på Christiansborg, og teamleder ved hjemmeplejen i Tjæreborg, Elisa Dyreborg, er både stolt og beæret over udnævnelsen:

- Det betyder da rigtig meget for os. Og jeg er virkelig glad for, at hjemmeplejen får positiv omtale på denne måde, for jeg synes, at vores fag og arbejdsområde ofte er meget udskældt, siger Elisa Dyreborg til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Det er enormt vigtigt for os, at vi er en god arbejdsplads, så vi også kan motivere yngre mennesker til at blive en del af faget.

En homogen gruppe
Det var StressAlliancen, der stod bag arrangementet på Christiansborg, hvor en række politiske ordførere samt 50 udvalgte repræsentanter, der alle har arbejdet med konkrete initiativer for at skabe mere overskud og mindre stress blandt danskerne, var repræsenteret.

I begrundelsen for, at hjemmeplejen i Tjæreborg vandt, hedder det blandt andet: ”Hjemmeplejen i Tjæreborg gør en forskel for borgere i eget hjem og er med til at sikre mentalt overskud hos hinanden. Hver dag.”

- Det er flotte ord, men vi har meget fokus på trivslen. Vi arbejder målrettet på at have tiden til at kigge hinanden i øjnene dagligt for at se og sikre, at vi hver især trives og har det godt. Vi er en flok utrolig forskellige mennesker, hvad angår alder, religion og køn, men samtidig er vi fælles om vores mål, og vi ved, hvor vigtigt det er at hjælpe og støtte hinanden, hvis man skal nå godt i mål. Og så skal det altså bare være rart at gå på arbejde, siger Elisa Dyreborg, der også peger på, at en meget lille udskiftning i teamet over en årrække gør de omkring 40 medarbejdere til en homogen gruppe.

Med prisen fulgte diplom, blomster og ære, men ingen økonomisk gevinst. Den har chefen for den udkørende hjemmepleje, Mona Buhl, så doneret, således at teamet kan fejre prisen med hinanden.

- Det er virkelig flot, synes jeg. Det er dejligt, der også i egne rækker bliver sat pris på det, siger Elisa Dyreborg, der endnu ikke helt ved, hvordan det konkret skal fejres.

- Men det bliver nok en fælles aktivitet med bøf og bowling eller lignende, smiler hun.

FAKTA
Det er StressAlliancen der står bag kampagnen og arrangementet på Christiansborg for nylig. Følgende står bag alliancen: HK, PenSam, Hjerteforeningen, Forsikring & Pension, FOA og Nextstep by Bindslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce