Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flot hæder: Esbjerg har Danmarks bedste golfbane

Billeder fra World Golf Award 2019 på St. Regis hotel i Abu Dhabi, hvor Træner Manager Johannes Eriksen får awarden.

Marbæk Plantage ligger nu underlag til Danmarks bedste golfbane.

Danmarks bedste golfbane ligger i Marbæk Plantage.

I hvert fald hvis man skal tro på den afstemning blandt golfspillere, som har spillet Marbæk banen, samt et board af forskellige journalister, der i aftes kårede Esbjerg Golfklubs anerkendte bane til landets bedste ved World Golf Awards i Abu Dhabi. Og hvorfor skulle man ikke det?

I golfklubben har man selvsagt køllerne helt oppe over hovederne efter afstemningen, og trænermanager Johannes Eriksen, som ved showet modtog awarden på vegne af Esbjerg Golfklub, siger om prisen:

- Vi har de sidste fire gange været blandt de fem nominerede til denne pris, men vi har aldrig vundet. Bare det at være blandt de nominerede har været stort for os. At vi så skulle vinde denne pris i et stærkt felt af andre gode baner, er helt fantastisk og et stort klap på skulderen til vores greenkeepere, som med Morten i spidsen yder en fantastisk indsats hver eneste dag året rundt.

Det har i de seneste år været et klart mål for Esbjerg Golfklub, at Marbæk banen skulle være at finde blandt de allerbedste baner i Danmark. Velvidende at Esbjerg Golfklub er en medlemsejet forening og dermed ikke har de samme ressourcer som de privatejede golfbaner.

- Det er en stor ære og helt fantastisk, at det er muligt for os at vinde denne pris, siger formand John S. Andersen og fortsætter:

- At kunne præstere en bane på dette niveau, med de ressourcer vi har til rådighed, er noget, alle vi medlemmer kan være stolte af.

Når Esbjerg Golfklubs Marbæk bane nu er kåret som Danmarks bedste golfbane, betyder det også, at den rangerer blandt de bedste golfbaner i Europa.

- At modtage en pris som den bedste bane i Danmark er med til at øge motivationen, og det giver selvfølgelig mod på mere. Vi ved, at Marbæk er en unik golfbane, og vi vil fortsætte vores arbejde med at holde en god stand og fremadrettet lave de forbedringer, det kræver at have en golfbane på dette niveau, fortæller chefgreenkeeper Morten Terkelsen.

Fakta:
· Marbæk har af flere omgange lagt græs til internationale turneringer som EM for amatører, Challenge Tour og Ecco Tour. Af samme årsag er Marbæk klubbens mesterskabsbane.
· På andre rating lister for det kontinentale Europa ligger Marbæk i Top-70 og er den bedst placeret foreningsbane i Danmark.
· Det høje niveau og sværhedsgraden gør Marbæk attraktiv til træningslejre, hvilket det danske golflandshold benytter sig af flere gange om året.
· Som fejring af prisen holder Esbjerg Golfklub Åbent Hus hver lørdag hele november måned med udslag fra klubbens overdækkede træningsbane. Klubbens professionelle trænere hjælper her med gode råd og vejledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce