Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flyvsk rock fra hele verden

Det ligner, men det er altså ikke The Beatles
I denne uge kan du få renset ørerne på Tobakken og møde en musiker med en ny plade under armen.

Selv med tre fridage forude, så er der ingen grund til at kede sig i Esbjerg. Der bydes både på – for mange – underlig´ rock – og pladeudgivelse i flotte omgivelser.

1 Støj og melodier fra hele verden

Vestjysk Ørken har spillet på alle fire foregående festivaler og er også på plakaten i år. Foto: Tue Sørensen

Der kommer bands fra hele verden. Chile, Sverige og Tyskland, og de bevæger sig inden for en genre, som er lidt svært at sætte navn på. Selv kalder arrangørerne, der nu er på gaden for femte år i træk, det for Fuzz, og hvis vi broderer lidt mere på den forklaring, så er vi ude i rockmusik, der trækker rødder tilbage til 70’ernes heavy metal a la Black Sabbath eksempelvis. Altså det larmer, men der er mening med galskaben. Endda så meget at der kommer fans til byen fra England, Sverige og Tyskland udover vor egne fans, naturligvis.

Tobakken, fredag, og lørdag, fra klokken 13.

2. International erfaring

Siden debut-EP´en Embrace the Future fra 2015 har den københavnske duo Gent smidt crooner Niels Fejrskov Juhl i front og vundet hjerterne på fans over hele kloden. Flankeret af soft synth-aficionado Theis Vesterløkke har de to selverklærede spa poppere været på en rejse fra hovedstadens support slots til i dag at have alt fra Roskilde Festival og headlinere på Store Vega og SPOT Festival på samvittigheden.

CV’et rummer desuden udsolgte koncerter i blandt andet Paris og Berlin samt talrige turnéer i både Europa og Rusland, ligesom de også har været et smut forbi en lang række internationale festivaler.

Tobakken, fredag, klokken 20.

3 Nyt makkerpar

Danmarks nye, sjove makkerpar Sofie Linde og Rasmus Bjerg tager nu deres varietéshow Linde på Bjerget på tour – og nu lægger de vejen forbi Musikhuset Esbjerg.

I en pressemeddelelse kan man blandt andet læse ”Det bliver et show med smæk på. Et kludetæppe af skæve idéer og vanvittige indfald. Kun en ting er sikkert: Det bliver anarkistisk og uforudsigeligt – ligesom os,” siger Rasmus Bjerg.

Sofie Linde er enig: ”Vi deler ret meget den samme form for humor, og det vil man sikkert også kunne mærke på scenen. Vi skal give folk en kærlig humoristisk lussing, så de går derfra helt elektriske, men uden helt at vide, hvad der egentlig har ramt dem. Fri leg i vanvidsbuffeten,” siger Sofie Linde”.

Musikhuset, onsdag den 11. maj, klokken 20.

4 Cirkeline og vennerne

Både små og store kender den herlige tegnefilmsfigur Cirkeline og hendes søde musevenner. Nu bringes de til live i en teaterforestilling.

I ”Cirkelines museskole” skal Ingolf og Frederik lære bogstaverne at kende, så derfor har Cirkeline lavet en skole. Hun lærer musene om alfabetet og bogstaverne, hvordan de ser ud, hvilke lyde de siger, og hvad der rimer på dem. Undervisningen foregår både indenfor og ude i haven. Og det skal nok blive sjovt.

Musikhuset, søndag, klokken 14.

5 Flyversjusser og lp’er

Torsdag lægger Esbjerg Kunstmuseum rum til Recorder Recorders release-performance og fejring af EP’en Dronedigte. Bag Recorder Recorder er komponist, blokfløjtenist og performer Stine Benjaminsen, der er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Allerede i begyndelsen af sin studietid etablerede hun et særligt forhold til museet, og hun har i flere sammenhænge ladet billedkunsten inspirere og omgive sin musik. Koncerten finder sted i Finn Reinbothes udstilling UNTITLED (Working Air) (Directors Cut) – B sides and Rarities (The Movie). Som noget særligt får hun til lejligheden selskab af klarinettist Mathilde Schelin og elektronisk musiker Ingefred, der medvirker på udvalgte dronedigte. Efter opførelsen er der fejring i Ruth Campaus gule værk og mødested The Well. Her kan man kan se og erhverve sig Dronedigte, der er udgivet på gul vinyl. Det er det esbjergensiske pladeselskab 10 Fingers, der udgiver albummet.

Esbjerg Kunstmuseum, torsdag, klokken 19.

6 Næsten som Beatles

De ligner og lyder som Beatles, men det er af gode grunde ikke Liverpool drengene, der går på scenen i Musikhuset mandag. The Bootleg Beatles hylder musikken fra klassikeren Let It Be; Beatles’ 12 og sidste album, der blev udgivet, efter at de fire medlemmer var gået fra hinanden. Pepperland Sinfonia bakker The Bootleg Beatles op, og rejsen gennem The Beatles’ sangkatalog bliver enestående.

Til at binde det hele sammen binder kendte radiovært og konferencier Dan Rachlin konferencier til koncerten.

Musikhuset, mandag, klokken 20.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce