Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fodboldkamp med undertoner: Kvaglunds U16-hold blev provokeret med Paludan-sang

Henning Overgaard er far til en af spillerne på Kvaglund IF's U16-hold, og han var rystet, da holdet blev sendt i omklædningsrummet til lyden af en Rasmus Paludan-sang.

Der var både racistiske og homofobiske tilråb til en fodboldkamp mellem Kvaglund og Nørre Snede, der endte med, at en Nørre Snede-spiller provokerede med en Rasmus Paludan-sang.

Annonce

Det var en helt almindelig fodboldkamp. Der blev gået til den på banen. Der blev sat tacklinger ind, og der blev råbt efter modstanderne – måske også ord, der ikke hører til i avisens spalter. Det var en helt almindelig fodboldkamp - indtil den var slut.

Drengene fra Kvaglund IF’s U16 hold havde netop spillet uafgjort på udebane i Nørre Snede. Så begyndte en højttaler at spille.

- De spiller den der sang, der er lavet om Rasmus Paludan. Om den så er sunget ironisk, er jeg ligeglad med, og vores forældre gik over og spurgte, om musikken ikke skulle slukkes, fordi det var upassende. Det var der ikke enighed om, og sangen fik lov til at køre indtil træneren kom ind til omklædningen, fortæller Poul Tholund Nielsen, formand for KIF Fodbold, der selv var tilstede ved kampen i fredags.

”Rasmus Paludan. Kæmper for det danske land. Beder alle der er muslimer om at gå”, lød det blandt andet fra Nørre Snede-spillernes højttaler.

Poul Tholund Nielsen har efterfølgende skrevet til DBU Jylland om episoden, og så har han været i kontakt med formanden for Nørre Snede Gymnastikforening.

Poul Tholund Nielsen har også talt med sine egne spillere om, hvorfor det gik så galt.

- Jeg har hørt fra spillerne, at der er blevet sagt ”rejs hjem til dit hjemland” til nogle af dem, og så har vores sagt ”bøssesvin”, fortæller han.

I kampens hede
Den del kan ske på banen i kampens hede, mener han, men hvad han ikke kan forstå, er, at racismen fortsatte efter kampen. Og uden at de voksne fra Nørre Snede skred ind.

I Nørre Snede Gymnastikforening er formand Finn Bostrup ked af kampens efterspil og undskylder for episoden.

- De skulle overhovedet ikke have spillet den sang, det er også derfor, de slukker den. De får at vide, at de ikke skal spille den, fordi det bliver misforstået. Vi vil gøre alt for, at der ikke bliver spillet, sagt eller gjort noget fremadrettet, og det bliver også indskærpet, siger han og forklarer, at der i Nørre Snede alligevel er en anden opfattelse af, hvorfor det endte som det gjorde.

- Vi er utrolig kede af at blive fremstillet på den her måde, for vi var jo enige med Kvaglund om, at alle var lige gode om, at det eskalerede. Vi synes også, det var langt over stregen, at deres forældre råbte bøsserøve til vores spillere, siger han.

Viralt på Facebook
En af forældrene fra Kvaglund var Henning Overgaard, og han kan slet ikke genkende beskyldningerne om homofobiske tilråb fra Kvaglund-forældrene:

- Jeg er rystet over det. Jeg var der under hele kampen, og der har ikke været et eneste homofobisk råb.

Efter kampen satte Henning Overgaard sig til tasterne for at lave et opslag på Facebook. Opslaget er blevet delt over 300 gange, og Henning Overgaard skrev det blandt andet fordi, han ikke kunne forstå, at forældrene til Nørre Snede-spillerne ikke stoppede Rasmus Paludan-sangen.

- Stemningen kan løbe af med unge mennesker, men jeg forstår ikke, at der ikke er nogle voksne eller ansvarlige fra klubbens side, der stopper det. Jeg gjorde det også for at vise opbakning til de unge, siger han og uddeler store roser til de unge Kvaglund-spillere, der ignorede provakationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce