Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde om energien skal være større

Susanne Nordenbæk, Business Esbjerg, Stephanie Lose, Region Syddanmark og Glenda Napier fra Energy Cluster Denmark, var et af de bedre hold på scenen ved det seneste Energiens Folkemøde i 2019. Sidste år blev energiarrangementet i Esbjerg aflyst, men i år håber arrangørerne at kunne gennemføre det den 16. og 17 september. Foto: Tue Sørensen
Et flot program er på tegnebrættet til Energiens Folkemøde i september. Ny erhvervspris på 200.000 kroner og ungdomspris på 50.000 skal styrke interessen og arbejdet for den grønne omstilling.

Horisont: De tre musketerer bag Energiens Folkemøde i Esbjerg, Niels Aage Giversen, Per Andersen og Jan Christensen, har et stærkt program på bedding til den næste udgave af folkemødet, der er planlagt til 16. og 17. september på Torvet og de omkringliggende gader i Esbjerg.

Sidste år måtte arrangementet desværre aflyses på grund af corona-restriktioner, men folkene bag Energiens Folkemøde håber og tror, at corona til september er kommet så meget under kontrol, at Energiens Folkemøde kan gennemføres.

- Det arbejder vi i hvert fald efter, og vi kan glæde os over, at opbakningen til Energiens Folkemøde er intakt, selv om det ikke blev til noget sidste år. Op mod 40 virksomheder, organisationer og uddannelser er med på nuværende tidspunkt, siger Niels Aage Giversen til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Har stiftet priser

En ny erhvervspris på 200.000 kroner skal være med til at løfte interessen. Efter planen skal prisen gå til en virksomhed, organisation eller institution, der på afgørende vis er med til at fremme den grønne omstilling.

I samme ånd stifter Energiens Folkemøde også en ungdomspris. Den bliver på 50.000 kroner og skal gå til en skoleklasse eller en anden gruppe af unge, der har arbejdet med og fundet nye veje i den grønne omstilling.


Interessen for Energiens Folkemøde er intakt. Op mod 40 virksomheder, organisationer og uddannelser er med på nuværende tidspunkt.

Niels Aage Giversen, Energiens Folkemøde


Annonce

Ny topkonference

Den ene af dagene i september er der også premiere på en anden fornyelse af Energiens Folkemøde. Det bliver en topkonference, som Energiens Folkemøde arrangerer i samarbejde  med Aalborg Universitet Esbjerg den 16. september. Eksperter indenfor klima, energi og miljø deltager med deres bud på de næste 30 års grønne udvikling og retning, som Esbjerg på mange måder allerede har og også står til væsentlige roller i.

- Vi er i dialog med flere navne, og vi skal tale med endnu flere. Men foreløbig har vi tilsagn fra transportminister Benny Engelbrecht samt om besøg af topfolk fra Ørsted og Danfoss. Fra Ørsted kommer Ulrik Stridbæk, der ved noget om vindmøller, og fra Danfoss kommer Torben Funder Kristensen, som vil fortælle, hvordan det er også er forbrugernes sag at spare på energien.

Vi inviterer naturligvis også Dan Jørgensen, der er Klima- , energi- og forsyningsminister, siger Niels Aage Giversen.

Om Energiens Folkemøde

Det overordnede mål med Energiens Folkemøde i Esbjerg er at formidle viden og skabe debat om fremtidens energi, klima og miljø, så flere borgere, unge, som gamle, kan være med i debatten om hvilken vej, udviklingen skal gå. Energiens Folkemøde giver virksomheder, brancheorganisationer, uddannelser med videre rum til at give deres bud på udviklingen og høre borgernes syn på den. Energiens Folkemøde arangeres af Energy Science World Esbjerg. De tre frontfigurer i projektet er Niels Aage Giversen, Per Andersen og Jan Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce