Annonce
Ugeavisen Esbjerg

MF'ere efterlyser Esbjerg på borgen

Anders Kronborg (t.v) og Henning Hyllested på besøg på byggepladsen, som snart står færdig som Jerne Station. Foto: Tue Sørensen
Esbjerg Kommune skal lægge et politisk pres på Christiansborg for at få de kommende etaper af Esbjerg Nærbane gennemført, mener folketingsmedlemmer.
Annonce

Jerne Station skyder op som søjler af piloterede stålplader. Den 12. december skal den stå færdig med perroner, trapper, elevatorer og forplads. Så er første etape af Esbjerg Nærbane blevet til virkelighed, men forude venter flere etaper, før nærbanen kan opfylde drømmen om at binde Esbjerg Kommune sammen. Men hvis det projekt skal lykkes, skal Esbjerg Kommune og borgmester Jesper Frost Rasmussen skrue op for lobbyarbejdet på Christiansborg, mener de to lokalvalgte folketingsmedlemmer Henning Hyllested (EL) og Anders Kronborg (S).


For mit eget vedkommende kan jeg sige, det er begrænset, hvor meget jeg henad vejen er blevet kontaktet af Esbjerg Kommune. Det har jeg så også erfaret fra de andre transportordførere, når jeg har spurgt dem: Har I snakket med Esbjerg Kommune? Nej, det har de ikke.

Henning Hyllested (EL)


- Det er afgørende, at Esbjerg Kommune melder ud, at man vil videre med Esbjerg Nærbane. Det er utrolig vigtigt, for der ligger projekter for mange flere milliarder kroner, end der til sin tid vil blive råd til at gennemføre, så hvis man ikke er på banen hele tiden og igen og igen gør opmærksom på sin eksistens og projektet og render transportministeren og transportordførerne på dørene, så bliver man helt sikkert prioriteret ned, siger Henning Hyllested og understreger, at Folketinget allerede til efteråret skal i gang med de infrastrukturforhandlinger, hvor der skal prioriteres blandt de mange projekter.

Annonce

Borgmester efterlyses

Han savner, at Esbjerg borgmester Jesper Frost Rasmussen både melder sig på Christiansborg og melder præcist ud, hvilke projekter Esbjerg Kommune vil prioritere.

- Nu har jeg siddet der i mange år, og jeg synes ikke Esbjerg Kommune er vakse ved havelågen, når jeg sammenligner med andre kommuner, der hele tiden er til stede på Christiansborg. Det er ligesom om, at Esbjerg Kommune ikke har fattet, at man er nødt til at foretage lobbyvirksomhed, hvis man vil have sine projekter fremmet, siger Henning Hyllested.


Der er mange projekter på tegnebrættet, og der er ikke råd til alle, så det er vigtigt, at man i Esbjerg er klare i spyttet og får meldt ud, hvad man vil fremme. Det her projekt er spændende, og hvis vi i samlet flok siger, vi vil lægge vores appelsiner i den turban, så tror jeg da også chancerne bliver større.

Anders Kronborg (S)


Både han og Anders Kronborg vil arbejde for at få Esbjerg Nærbanes kommende etaper gennemført, men også Anders Kronborg savner klarhed fra Esbjerg – og ikke kun i forhold til nærbanen.

- Vi skal have togene til at køre hurtigere mellem Esbjerg og København, men vi ved faktisk ikke på nuværende tidspunkt, om Esbjerg Kommune støtter timemodellen mere (hvor tog kører fra blandt andet Esbjerg til Odense og fra Odense til København på en time red.). Jesper Frost Rasmussen meldte i valgkampen ud, at han i stedet gik efter en lyntogsmodel til København selvom man i seksbyregi havde givet håndslag på, at man ville timemodellen, siger Anders Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce