Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fond sikrer billeder af stærke kvinder

Agnete Brinch foran sit billede af journalist og forfatter Puk Damsgård. Det er et af fire kvindebilleder, som Endrupholmfonden har købt for at sende dem på vandrende udstilling. Billederne er en del af Agnete Brinchs portrætserie "Women who changed the world." Foto: Presse
Annonce

Kunst: Fire billeder af fire stærke kvinder er blevet købt af Endrupholmfonden. Billederne er en del af den lokale kunstner Agnethe Brinchs portrætserie "Women who changed the world".

De fire kvinder på billederne er forfatter og journalist Puk Damsgård, EU-kommissær Margrethe Vestager, tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt og forfatteren Suzanne Brøgger.

Det er meningen, at de fire billeder skal have hjemme på herregården Endrupholm, når den engang bliver til et kulturhus for alle. Men det er også planen, at billederne skal bruges aktivt som vandrende udstilling. Sydvestjyske Museer har vist interesse og bliver den første låner, når de fire billeder til foråret udstilles på museet HEX i Ribe.

- Udstillingen bliver til den tid understøttet af diverse særarrangementer som debatter og foredrag om blandt andet aktuelle kvindetemaer, fortæller Annette Posselt fra Endrupholmfonden.

Billederne vil på et tidspunkt også blive udstillet på Endrupholm sammen med andre værker af Agnete Brinch. Ved den lejlighed vil en 24 minutter lang dokumentarfilm om Agnete Brinchs arbejde og ideer blive vist. Dokumentarfilmen er lavet af Morten Fog, og den blev vist ved et arrangement i Musikhuset i lørdags, hvor knap 300 kunne få billetter til at se filmen og møde både Agnete Brinch og Morten Fog.

Prisen for de fire kvindeportrætter bliver mellem Endrupholmfonden og kunstneren Agnete Brinch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce