Annonce
Ugeavisen Esbjerg

For meget usikkerhed: Total trækker stikket på ny oliejagt

Det franske olieselskab Total mener, at der har manglet klarhed omkring 8. udbudsrunde, hvilket er årsagen til, at oliekæmpen nu har trukket sin ansøgning. Foto: Total
Der har været for stor usikkerhed om den 8. udbudsrunde, lyder det fra den største olieoperatør i den danske del af Nordsøen, som nu trækker sin ansøgning tilbage.
Annonce

Oliejagt: Det kom som et chok, da hun forlod mig, sang Danseorkestret for efterhånden mange år siden.

Det kom formentlig også som lidt af et chok for regeringen, da olie-mastodonten Total i sidste uge meddelte den danske regering, at de trækker deres ansøgning fra 8. udbundsrunde på indvinding af olie i Nordsøen.

I hvert fald fik meldingen, der i bund og grund ryster hele grundlaget for den fortsatte oliejagt i Nordsøen efter 2050, regeringen til at kalde folketingets partier til samling.

- Totals beslutning om at trække sig fra 8. udbudsrunde rejser betydelig tvivl om, hvorvidt 8. udbudsrunde vil kunne gennemføres. Derfor vil regeringen nu indkalde partierne til politiske drøftelser, skrev Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet kort efter i en pressemeddelelse.


Beslutningen om at trække ansøgningen fra udbudsrunden afspejler et behov for klarhed omkring store investeringer.

Ole Hansen, ansvarlig for Totals danske Nordsø-aktiviteter


Det er den politiske uro om den 8. udbudsrunde og regeringens manglende klare stillingtagen til en gennemførsel eller aflysning, der har haft indflydelse på Totals lyst til at blive i kampen om den 8. udbudsrunde for indvinding af olie og gas fra Nordsøen. Det står klart i et skriftligt svar fra Total til det digitale nyhedsmedie Klimamonitor.

"Vi har informeret Energistyrelsen om, at Total har trukket sin ansøgning om en efterforskningslicens i 8. udbudsrunde. Beslutningen om at trække ansøgningen fra udbudsrunden afspejler et behov for klarhed omkring store investeringer, som har indflydelse på vores langsigtede planlægning," udtaler Ole Hansen, den ansvarlige for Totals danske Nordsø-aktiviteter, i svaret til Klimamonitor.

Annonce

Skal have klarhed

Selvom Total har trukket sig fra 8. udbudsrunde, er oliegiganten ikke på vej ud af Nordsøen. Total vil således fortsætte med at prioritere udviklingsprojekter og nye efterforskningsmuligheder i den danske Nordsø, understreger Ole Hansen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen lægger til Klimamonitor ikke skjul på, at han synes, at forløbet med den 8. udbudsrunde mildest talt har været rodet. Derfor håber han på, at de kommende politiske drøftelser vil skabe klarhed. Om det så er på den ene eller anden måde.

- Klarhed er bedre end uklarhed, og det, der har været den store udfordring, er den usikkerhed, det har medført for hele sektoren og dermed også arbejdspladser i og omkring Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen til mediet.

Kun én ansøger tilbage

Mol Dania og Lundin Norway har ligesom Total trukket sig fra 8. udbudsrunde, hvorfor det nu blot er britiske Ardent Oil, som bejler til runden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce