Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Forening: Kommunen svigter en familie

Anne Marie Geisler Andersen (R) har svært ved at se, hvordan det kan komme en familie til skade, at de vælger at have deres 14-årige søn hjemme i weekenderne. Arkivfoto: Tue Sørensen
Esbjerg Kommune bliver kritiseret af Landsforeningen for Fragilt X Syndrom i Danmark for at lade en familie i stikken, mens også en politiker, der har fulgt sagen, mener, kommunen er på afveje.

Familieliv: Esbjerg Kommunen svigter familien Ibsgaards kamp for at holde sammen som familie, mener Vicky Bæk Overgaard, næstformand for Landsforeningen for Fragilt X Syndrom i Danmark.

- Det bliver ikke understøttet, at her har man faktisk nogle forældre, der forsøger at skabe en familie for deres børn. Det er meget trist at se, fordi de er en ressourcestærk familie, der klarer sig med meget lidt hjælp i forhold til, hvor svært handicappede deres børn er, siger Vicky Bæk Overgaard, der også er partsrepræsentant for familien Ibsgaard i sagen.

Hun kalder Esbjerg Kommunes ageren i sagen for et omsorgssvigt og mener, at kommunen slet og ret mangler forståelse for familiens situation.

Annonce

- Familien har to fysisk store børn, men mentalt er de på nogle punkter spædbørn. Det giver nogle problematikker, som kommunen slet ikke har øje for. Den belastning, det er over år, at man hele tiden er på, den har de slet ikke in mente. Det skal jo være sådan, at man som forælder til et handicappet barn, stadig har ret til at have et liv, der ikke kun handler om at gå på arbejde og komme hjem og have et handicappet barn, siger hun.

Familierådgivningen hos Esbjerg Kommune har sendt familiens klage og sagsakterne videre til Ankestyrelsen, mens Landsforeningen for Fragilt X Syndrom i Danmark tager kontakt til Esbjergs borgmester i håb om at få hjælp til familien Ibsgaard.

Jeg har svært ved at forstå, at det er en rimelig behandling af en familie. Der bliver ikke taget hensyn til, at de er en familie. Og man tænker ikke på familiens samlede behov. Som jeg oplever det, har det været et problem gennem hele forløbet.

Anne Marie Geisler Andersen (R), medlem af kommunens børne- og familieudvalg

Politisk opbakning

Også de Radikales medlem af byrådet Anne Marie Geisler Andersen, som gennem længere tid har været i dialog med familien Ibsgaard, håber på, at der er hjælp at hente til familien.

- Jeg ved, hvor meget de har kæmpet, og det er fuldstændig urimeligt, at familier med handicappede børn skal kæmpe så meget. Nu står de uden hjælp, og jeg vil gerne spørge ind til sagen, for selvom den ligger hos Ankestyrelsen, kan vi vel ikke lade dem gå for lud og koldt vand, siger hun og undrer sig over den afgørelse, kommunen har truffet i sagen.

- Jeg synes, det virker så urimeligt, at man som forældre ikke kan bestemme, at man vil være sammen med begge sine børn, og det er mig dybt uforståeligt, at man på den baggrund og uden en reel begrundelse kan fratage dem hjælpen til Lucca. Kommunen træffer nogle beslutninger, som i min optik ikke burde kunne tages henover hovedet på forældrene, siger hun og understreger, at hun før har oplevet lignende problemer med sagsbehandlingen på handicapområdet og derfor vil opfordre til, at kommunen igen får kigget på praksis.

- De her sager kan nogle gange være udtryk for et generelt problem. Jeg synes, vi skal have kigget på, om vi er gode nok til at understøtte borgerne, siger hun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce