Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Forfatter debuterer med to bøger på en gang

Henrik Nissen udkommer med en ny bog om et mord begået i byparken Her sidder han præcist, hvor det første mord bliver begået. Foto: Tue Sørensen
Henrik Nissen er klar med kulørt krimi, der foregår i Esbjerg og en ungdomsbog om kærester og knallerter.
Annonce

En bog var ligesom ikke nok. Næh, når det nu skulle være, så kunne han jo lige så godt sende to bøger på gaden på en gang. Som sagt så gjort, så nu kan den folkeskolelærer uddannede Henrik Nissen kalde sig forfatter.

”Den tyske tolk” er den første i en trilogi, der roterer rundt omkring Esbjerg med enkelte afstikkere til det store udland. De forskellige historier vikles ind i hinanden og ud af det er kommet en spændende roman med mord i Byparken 14 meter fra scenen, Stasi-dokumenter, stjålne EfB-pokaler, en nysgerrig journalist og meget andet godt kulørt.

Historien har været lang tid undervejs.

-På et tidspunkt underviste jeg i dansk i Arnum sidst i 90’erne, og der havde vi forfatteren Hanne Vibeke-Holst på besøg i klassen, og det var der jeg besluttede mig for, at det kunne jeg altså også gøre. Plottet fik jeg ret hurtigt i hovedet, men det tog sin tid at få tid til at skrive, så jeg har vel ubevidst øvet mig i at iagtage mennesker undervejs. Jeg ved ikke noget bedre end at sidde et sted og betragte folk og se hvordan de agerer overfor hinanden. Det kan jeg få mange historier ud af og nogle af figurerne har så fundet vej til bogen, siger Henrik Nissen.

Han kommer oprindeligt fra Gørding og blev draget mod store farlige Esbjerg, hvor man der midt i 70’erne så let som ingenting kunne få en på bærret, hvis man stak bare det mindste ud. I 80’erne blev han læreruddannet i Ribe og spillede med i forskellige bands og var med til at starte musikforeningen RIAMUF op.

Annonce

Havde ikke tid nok

Og så er der jo lige det der med arbejde, der presser sig på, og børn, der skal laves, og siden opfostres, så det der med tiden kneb, men nu er de fløjet hjemmefra for længst, og så gik han i gang med at få plottet ud gennem fingrene og ned i digitale 0’er og et-taller på computeren.

Henrik Nissens forfatterdebut har været længe undervejs, men når det så endelig sker, udgiver han to bøger på én gang. Foto: Tue Sørensen

-Jeg valgte bevidst, at skrive om et område, jeg kendte. Det gør det lidt lettere, når man ikke selv skal finde på rammerne. Her er de givet, og jeg tænker, det er sjovt, at læserne herfra området også vil synes det er sjovt at kunne genkende de steder, jeg beskriver. Der er i al fald godt med Hjerting, midtbyen og Tjæreborg med. Jeg synes jo også det var sjovt i Jens Henrik Jensens bøger om Nina Portland sådan at blive taget i hånden rundt i byen, uden at jeg skal sammenligne mig med ham i øvrigt, siger Henrik Nissen.

Annonce

Kærestens omslag

”Den tyske tolk” hedder bogen som bekendt og den næste bærer titlen ”Den italienske elsker”, som dels foregår her på hjemmebane i Esbjerg med nogle af de samme personager fra debutromanens persongalleri, en også i og omkring Lucca i Italien, hvor han har en lejlighed sammen med kæresten Margit Enggaard, der er billedkunstner med udgangspunkt på Fanø. Hun har i øvrigt også lavet det maleri, der er blevet til omslaget på bogen.

Selvom det var et langt tilløb for Henrik Nissen at springe ud som forfatter, har ordene været følgesvend undervejs gennem årene. Han har lavet journalistik i Varde og har blandt andet skrevet om laksefisken snæblen på denne side, som deles af ugeaviserne i Bramming, Ribe og Esbjerg.

På fredag er der reception i Varmings Boghandel i Esbjerg klokken 16. Den kan blandt andet også købes via forfatterens hjemmeside, der sjovt nok hedder www.henriknissen.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Annonce