Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Formand efter 10 år med Stafet for Livet i Esbjerg: Vi begyndte på ladet af en lastbil og med 0 kroner

Søren Andersen har i 10 år stået i spidsen for den lokale Stafet for Livet. Det har været utrolig givende, fortæller han. Foto: presse
Søren Andersen har i 10 år stået i spidsen for den lokale Stafet for Livet. Det har været utrolig givende, fortæller han. Foto: presse
I år kan Stafet for Livet i Esbjerg fejre 10 års jubilæum. Det begyndte med et budget på 0 kroner, og efter 5-6 år toppede man med over 3.500 deltagere. I dag er det sværere både at tiltrække deltagere og sponsorer.

10 års stafet: For ti år siden gik Søren Andersen med til et intromøde hos Stafet for Livet i Esbjerg.

Da han gik derfra igen, var han blevet valgt som næstformand. Men inden den første stafet havde set dagens lys, var formanden blevet ramt af sygdom, og så blev Søren Andersen forfremmet og "næst" blev fjernet fra visitkortet.

- Og så har jeg siddet på pinden lige siden, griner Søren Andersen, der kalder det utrolig givende at være formand for Stafet for Livet.

Annonce

Søren Andersen ser i år tilbage på 10 års formandsskab, og han kalder det for en vild udvikling, som stafetten har gennemgået.

- Vi var cirka 500 til den første stafet, hvor vi havde lånt en gammel lastbil. Så stod jeg på ladet, som vi selv havde lavet til en overdækket scene, og holdt tale. Vi havde i omegnen af 0 kroner at lave stafetten for, smiler Søren Andersen og fortsætter:

- I de følgende år voksede det hele så. Så kom der 1000 deltagere, så 1500, 2000, 3000, 3500, det voksede helt vildt, og man kunne mærke, hvordan det virkelig var noget, som folk snakkede om i Esbjerg. Det var ikke alle, der var med, men alle vidste, hvad Stafet for Livet i Esbjerg handlede om.

Et særligt sammenhold

Mange af de frivillige bag stafetten har fået et unikt sammenhold gennem årene og føler sig som i dag en stor familie.

Også blandt deltagerne har der været en særlig følelse af sammenhold, som virkelig giver mening, når det netop handler om sygdommen kræft, mener Søren Andersen.


Vi var cirka 500 til den første stafet, hvor vi havde lånt en gammel lastbil.

Søren Andersen, formand for Stafet for Livet i Esbjerg

- Der er fortsat nogle med i dag, som rækker tilbage til den første stafet, fortæller formanden, der også er helt ærlig omkring, at udviklingen i deltagerantal topper efter 5-6 år.

- Herefter begynder det at gå lidt ned. Der kommer alle mulige andre tilbud, og Fanø Vesterland placerer eksempelvis deres festival i samme weekend som os nogle år. Vi begynder - ligesom mange andre i øvrigt - at skulle kæmpe om "kunderne". Vi oplever samtidig også, at sponsorivrigheden daler, da der er mange andre, som ligeledes rykker i byens ofte velvillige erhvervsliv og andre sponsorer, siger Søren Andersen, der de seneste to år med corona har kunnet konstatere, at overskuddet kun er blevet 1/3 af det normale.

Annonce

Udgifter skal dækkes

Søren Andersen understreger, at Stafet for Livet ikke handler om penge.

Det handler om fighterne og om at vise dem, at de er set og tænkt på. At der er nogle, som støtter dem i deres kamp mod den forbandede sygdom. At der er nogle, der er der for dem i den svære tid. Det er selve formålet med stafetten, og det er det absolut vigtigste, understreger Søren Andersen.

- Men jeg skal naturligvis heller ikke lægge skjul på, at der er nogle udgifter, som skal dækkes, ligesom vi selvfølgelig rigtig, rigtig gerne vil have et overskud, som vi kan give videre til Kræftens Bekæmpelse. Derfor betyder det selvfølgelig også meget, hvor mange der kommer og støtter op om Stafet for Livet, siger Søren Andersen, der derfor går og håber, at ekstra mange lige vil se en ekstra gang i kalenderen og overveje, om de ikke kan finde tiden til at støtte Stafet for Livet i Esbjerg den 21. og 22. maj i år.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce