Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fornem pris til havnedigter

Erik Trigger har modtaget Dansk Litteraturpris 2020. Foto: Tue Sørensen
Erik Trigger Olesen modtager Dansk Litteraturpris 2020, der bringer ham i fornemt selskab med Suzanne Brøgger, Klaus Høeck og Pia Tafdrup.
Annonce

Hæder: det var egentlig bare en kedelig, blæsende mandag, og Erik Trigger Olesen skulle lige tjekke sin mail sidst på dagen.

Men hov, hvad var det? Der kom en mail fra et københavnsk advokatfirma, der på vegne af Ragna Sidens og Vagn Clausens Fond kunne meddele ham, at han var modtager af Dansk Litteraturpris 2020, der foruden hæderen også indbringer 50.000 rare skattefri kroner. Han vil siden hen blive hyldet i  Dansk Forfatterforening, hvor prisen normalt bliver overrakt.

- Jeg blev helt lamslået. Havde ikke set det komme og havde egentligt indstillet mig på, at den slags priser, dem holder de på den anden side af Storebæltsbroen, siger Erik Trigger Olesen tirsdag.

I begrundelsen for den fornemme pris skrev forfatterne og jurymedlemmerne Karsten Bjarnholt og Sanne Udsen blandt andet:

”Erik Trigger Olesen har ydet en betydelig indsats for dansk litteratur gennem sine digtsamlinger, børnebøger og sidst med prosabogen Guldklumpen/Havnehistorier. Hans lyrik er præget af finfølelse, hvor de store teamer som kærlighed, livsfylde og død behandles med strejf af hverdagssprog og generelt med lyrisk prægnans. Hans stemme er autentisk. De fleste af digtene er umiddelbart lettilgængelige for læseren, men har den bedste poesis tyngde".

Annonce

30 års jubilæum

- Næste år har jeg 30 års forfatterjubilæum og selvom jeg har været aktiv i Dansk Forfatterforening gennem årene, har jeg mere eller mindre trukket mig herfra. Jeg har det godt herude på vestkysten, så derfor er det jo overraskende, at man alligevel ser helt herover. Det er jeg stolt af, siger han.

Han har tidligere været i spil til en stor pris - nemlig Kulturministeriets børnebogspris, men da den gik hans næse forbi, havde han resigneret en smule og drømte ikke om den slags hæder. Mere.

- Men inderst inde vil man jo gerne have et klap på skulderen. Det er jo ikke sjovt at være den eneste, der ikke er blevet klappet af, når cirkus drager fra byen igen, vel, siger han.

Det er meningen, at han skal hyldes i januar næste år, hvis Covid 19, ellers vil det, og til den tid kan Erik Trigger Olesen se tilbage på et begivenhedsrigt år. Udover corona, som vi alle er påvirket, er han blevet to gange morfar, er blevet inviteret til Rungstedlund af Det Danske Akademi, som er de færreste beskåret og nu her til sidst blevet tildelt litteraturprisen.

- I alt enkelthed et vildt år, siger han.


Om jeg er glad. Ja sgu' da. Vi vil jo gerne alle have et klap på skulderen.

Erik Trigger Olesen, forfatter - og meget glad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce