Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Jesper Frost Rasmussen kan notere sig for et flot personligt valg, hvor han blev kommunens klare stemmesluger. Han tager nu fire år mere som borgmester. Foto: Torben Meyer
Jesper Frost Rasmussen er for alvor sprunget ud af Johnny Søtrups skygge. Med 8.407 personlige stemmer er han valgets store stemmesluger. Og så er han klar til fire år mere som borgmester.

Genvalg: Jesper Frost Rasmussen er også Esbjerg Kommunes borgmester i de kommende fire år.

Det står klart efter sidste uges valg, hvor den siddende førstemand fik et meget flot valg med intet mindre end 8.407 personlige stemmer. Eksamen er dermed mere end bestået for Vester Nebel-drengen, der har haft en tung arv at løfte efter, at den uhyre populære Venstre-høvding Johnny Søtrup ved sidste valg gik af.

- Det er jeg rigtig glad for og meget ydmyg omkring. Jeg har forsøgt at arbejde hårdt, og derfor er det selvfølgelig rigtig dejligt, at vælgerne kvitterer på denne måde. I det hele taget er jeg meget glad for det valg, som Venstre har fået, hvor vi er gået frem med to mandater. Det var der ikke mange, der havde spået, så jeg tager det som et udtryk for, at vælgerne har forholdt sig til den lokale indsats, vi har lagt for dagen, og at mange er enige i den kurs, som vi har lagt for kommunen, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Hvad kan man?

Under konstituerings-drøftelserne følte Jesper Frost Rasmussen ikke, at det var de store knaster, der skulle høvles af, men han erkender, at der blev brugt tid på at få fordelt de vigtigste politiske poster, så alle kunne se sig selv i det nye samarbejde.

Jeg er ikke enig i antagelserne om, at vi skulle have en dårlig politisk kultur eller manglende transparens.

Jesper Frost Rasmussen


- Derudover ville vi gerne have styr på de politiske sigtelinjer, hvilket vi for fire år siden ikke gjorde på valgnatten, men først arbejdede med bagefter. Det ville jeg gerne denne gang have styr på inden, at vi gik ud og præsenterede konstitueringen. Jeg vil også arbejde på en større forventningsafstemning og rolleafklaring, når vi starter op i januar. Det gjorde vi nok for lidt af sidste gang. Både de nuværende og de nye byrådsmedlemmer skal have en mere klar viden om, hvad man kan og ikke kan som byrådsmedlem.

Èn af de ting, som blandt andre de Konservatives May-Britt Andrea Andersen talte om på valgnatten, var, at hun ville have mere kontrol med arbejdet i det nye byråd, hvor der skal større gennemsigtighed i både politikernes og forvaltningens gøren og laden.

Jesper Frost Rasmussen selv mener ikke, at der har manglet transparens, men fortæller, at han naturligvis lytter til, hvad andre mener, der kan være en udfordring i det politiske arbejde.

Jeg har forsøgt at arbejde hårdt, og derfor er det selvfølgelig rigtig dejligt, at vælgerne kvitterer på denne måde.

Jesper Frost Rasmussen

- Én borger, der kommer i klemme, er én for meget. Når det sker, så skal vi lære af det og  forsøge at gøre alt for at undgå det fremadrettet. Men jeg er ikke enig i antagelserne om, at vi skulle have en dårlig politisk kultur eller manglende transparens. Vi skal naturligvis politisk understøtte og vise tillid til vores ledere og medarbejdere, ligesom vi omvendt kan og skal forvente, at de løser deres opgaver på ordentlig vis. Og bliver der begået fejl, så skal vi have rettet op på dem og lægge os fladt ned, men vi kommer aldrig derhen, hvor ingen begår fejl. Vi er jo mennesker. Det vigtige er, hvordan vi håndterer fejlene, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Et drømmescenarie

Han havde sammen med andre fra Venstre tænkt forskellige scenarier igennem på valgnatten.

Heriblandt muligheden for at få SF's Diana Mose Olsen med i et eventuelt samarbejde, hvis det var muligt. Ugeavisen Esbjerg erfarer således, at de to partier allerede havde talt om muligheden for netop det nye samarbejde flere dage før valget.

- Man kan ikke lave konkrete planer før, man kender stemmernes fordeling. Men vi har - ligesom alle andre - haft følere ude inden valget. Sådan er det jo. Diana har meldt klart ud, at hun ikke kunne pege på en blå borgmester, men det er jo ikke ensbetydende med, at hun ikke kunne være med på en anden måde. Og vi indgår jo kun sådan et samarbejde, hvis det er en fordel for alle parter, siger Jesper Frost Rasmussen, der ikke har tænkt sig at holde Socialdemokratiet udenfor indflydelse i de kommende år.

- Nej slet ikke. Jeg har også set, at S ikke tror, de har noget at skulle have sagt de kommende fire år. Det er ikke sandt. Vi sidder med et flertal ja, men vi vil fortsat gå efter et bredt samarbejde, og det vil man også få at se, siger Jesper Frost Rasmussen, der netop peger på, at det måske ikke er lykkes alt for godt i den forgangne periode.

- Men det har heller ikke altid været helt nemt, når socialdemokraterne har været uenig med sig selv. Jeg fornemmer, at der måske nu er en mere harmonisk S-gruppe, så jeg håber, vi kan få skabt et endnu bedre samarbejde i den kommende periode, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

I arbejdstøjet

Jesper Frost Rasmussen er altså fortsat for bordenden de næste fire år, og der vil han blandt andet fortsætte den kurs, kommunen er slået ind på.

Derudover håber han at få noget fantastisk ud af frisættelsen af folkeskolerne, ligesom han vil arbejde endnu mere for, at Esbjerg er den åbenlyse foregangskommune, når det gælder den grønne omstilling.

- Og endelig har vi hele bosætningsproblematikken, hvor vi især skal kæmpe for at få flere uddannelser til byen. Samtidig skal vi have kvalificeret arbejdskraft, for ellers får vi en kæmpe udfordring i de kommende år, hvor der bliver flere og flere ældre, der skal forsørges.

Endelig ser kommunens førstemand store økonomiske udfordringer på familieområdet og voksenhandicap-området, hvor man indtil nu kun har kunnet lave kortsigtede løsninger.

- Der mangler vi simpelthen en anerkendelse fra regeringen om, at Christiansborg vil understøtte de områder økonomisk over hele landet. De specialiserede områder er så dyre, at vi ikke kan løfte dem kommunalt, medmindre vi nedprioriter flere andre velfærdsområder. Den øvelse vil jeg meget nødigt ud i.

Det har heller ikke altid været helt nemt, når socialdemokraterne har været uenig med sig selv.

Jesper Frost Rasmussen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Annonce