Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Forskel i priserne ved parkering

Parkeringshuset i Danmarksgade. Her kan man parkere gratis i to timer, og derefter koster det. Foto: Tue Sørensen
Der er penge at spare, hvis man tænker sig om.

Trafik: Nu er der gang i betalingen for parkering i Esbjerg midtby. Man kan parkere gratis i to timer, men derefter skal der betales mellem klokken 8 og 18 på hverdage og 8 til 14 om lørdagen. På andre tidspunkter er det gratis at parkere her.

Man kan vælge flere muligheder for at betale med en app på telefonen. De ekstra timer koster 12 kroner i timen, men dertil kommer så, hvad de forskellige firmaer, der tilbyder betaling via en app, tager for det.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at man skal betale for otte timers parkering – de to timers gratis er regnet fra – så vil det koste 96 kroner at holde lovligt parkeret, men hertil kommer så, hvad de forskellige udbydere tager for, at du kan bruge netop deres app.

Annonce

I Esbjerg er der for tiden seks udbydere. Den største er EasyPark, der lægger 15 procent oveni i de 96 kroner. Så her vil den samlede parkeringspris løbe op i 110,40 kroner. Det samme tager OK.

Parkman tager et fast gebyr på tre koner plus ti procent af parkeringsprisen. Så otte timer her vil koste 108,60 kroner.

Firmaet ParkOne lægger fire kroner oveni selve parkeringsafgiften, så her vil det koste 100 kroner.

Park4U tager to kroner for at sørge for, at betalingen bliver gennemført, og helt i bund er ParkPark, der tager en rund krone, og så bliver priserne her på henholdsvis 98 kroner og 97.

Penge at spare

Forskellen mellem firmaerne bliver naturligvis mindre, hvis man parkerer mindre end otte timer.

Alle apps har det til fælles, at de godt ved, at de to første timer er gratis, og det bliver så modregnet i regningen. Og fælles er også, at man kan bede om at få sendt en sms en halv time eller et kvarter før, parkeringen udløber. Det koster typisk en krone, ligesom man kan bede om at få en kvittering tilsendt en regning som pdf. Det koster i gennemsnit en femmer.

Hvis man eksempelvis har behov for at parkere i otte betalingstimer i Esbjerg 25 gange om året, vil man kunne spare 325 kroner på at vælge den billigste udbyder.

Andre små variationer kan være, at hvis man afbryder sin parkering, så skal man betale op til nærmeste time eller kvarter. Det gør ParkPark eksempelvis.  Nogle firmaer har aftaler med mobilepay, mens andre vil have, at man tanker sin konto op, ligesom man gør det på Rejsekortet.

På Esbjerg Citys hjemmeside understreges det, at man skal huske at sætte sin p-skive.


Der er penge at spare, hvis man tænker sig om.

Fra artiklen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce