Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fotografens bedste skud: Se året i billeder

Esbjerg Golfklub i Marbæk havde for andet år i træk besøg af Ecco Touren. Banen, der senere på året blev kåret til Danmarks bedste golfbane, leverede en flot turnering på den udfordrende bane. Jeg valgte at gemme mig inde bag et træ ved dette billede og synes farverne og bladene i forgrunden rammer golfspilleren ind på en måde så det giver et spændende og smukt billede.
Annonce

Så går endnu et år på hæld. Og som det byder sig, har jeg traditionen tro gravet ned i arkiverne for at finde de begivenheder der enten har gjort størst indtryk eller bare er et godt billede. Der er meget at vælge imellem når man skal bladre i et helt års arkiv. Der bliver taget tusindvis af billeder på et år, men kun de særligt udvalgte får plads i avisens spalter. Jeg vil her give mit bud på året i billeder.

2019 blev et vildt sportsår. Den nye skøjtearena blev indviet, så nu har Esbjerg Energy de optimale forhold til fremtiden. Lad os håbe det sportslige kan følge med de flotte rammer der nu står ved siden af stadion og håndboldarena i Danmarks flotteste samlede kompleks. Team Esbjergs kvinder vandt det danske mesterskab og har fortsat den gode stime ind i den nye sæson, hvor de er suveræne i den danske liga og også har succes i Champions League. Og så er der EfB, som fik en imponerende bronzemedalje i foråret, men nu ligger og roder rundt i bunden, med stor fare for at rykke ud i det nye år. Unægtelig noget af en mavepuster for klub og fans, som endelig gik og drømte om en fast plads i toppen af dansk fodbold.

Der er sket meget i det år der snart er gået, så nyd tilbageblikket af 2019.
Glædelig jul og godt nytår.

Det var en æra der sluttede, da Niels Henning Drejergaard, også kaldet Niller, kunne se sin pølsevogn gennem de sidste 34 år blive fjernet fra hjørnet af Nørregade og Strandbygade. Han havde valgt at stoppe nu, men havde håbet på at andre ville overtage vognen. Det lod sig desværre ikke gøre, så det var en tydelig rørt Niller, der så den gamle pølsevogn blive fjernet og kørt til skrot. Det er som sådan ikke fordi det er et fantastisk billede, men stemningen og historikken gør, at det er et stykke Esbjerg historie der forsvandt, så derfor skulle det med i min kavalkade af årets billeder.
Daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen var inviteret på Esbjerg Gymnasium for at tale om sundhedsreformen. Da der var valg på vej på det tidspunkt, tiltrak mødet sig mange mediers bevågenhed. Jeg synes selv, det er lykkes meget godt at vise en politiker i pressens søgelys på dette billede.
Eleverne på EG var inviteret til rundstykker og morgenfest. Det dækkede vi jo selvfølgelig. Dette billede, som er taget klokken 8,20 kunne lige så godt være taget på et diskotek en lørdag nat. Og så synes jeg bare, det er et fedt billede.
En af sommerferieaktiviteterne for børn og unge var Pulsskolen, som var en event over en uge i EFI Hallerne. Jeg er meget glad for dette billede, som jeg havde med hjem derudefra. Den svævende pige i midten af billedet giver en helt speciel stemning.
En af de helt store indvielser i år, var åbningen af det spritnye Granly Hockey Arena. En topmoderne ny ishockey arena som åbnede med kvartfinale-opgøret mod Frederikshavn White Hawks. Esbjerg Energy indviede arenaen med en 3-0 sejr foran en propfyldt hal med over 4000 tilskuere. Desværre endte det med, at Esbjerg tabte kvartfinaleserien, så det blev kun til tre kampe i hallen, inden den stod på sommerferie.
Dette er mit favoritbillede af alle dem der er taget i løbet af året. Lørdag den 25. maj på MCH Arena i Herning. EfB vinder for første gang i 15 år medaljer i Superligaen. Vi kørte med fanbussen, stod på udebaneafsnittet og så EfB vinde 2-1. Der var fest, det var romerlys, der var champagne og bronzemedaljer. Fra oprykker til en plads i toppen og kvalifikation til Europa League. En vild og fantastisk dag og aften. Det er siden blevet grå hverdag igen på Gl. Vardevej. En placering som næstsidst, fyret træner og i stor risiko for at rykke ud af Superligaen. Men den majdag i Herning vil stå som et højdepunkt for året 2019.
Far og datter på jagt efter affald på Sædding Strand. Jeg stod lidt på afstand og fik taget dette billede. De havde valgt at bruge en søndag på stranden i en stor affalds-indsamlingsdag. Det var der brug for. Det var vildt at se, hvor meget affald der lå i naturen, og som var skyllet ind fra havet. En øjenåbner for at vi skal passe bedre på vores klode.
Jeg har dækket mange grønne koncerter i min tid som fotograf, så i år fik jeg den ide, at det kunne være sjovt at følge en person fra forfest i haven, til den bitre ende. Jeg fik lokket Klaus Bøllund med på ideen. Han og kæresten Charlotte lukker hvert år deres have i Østerbyen op for venner og bekendte til grilhygge først på dagen. Derefter ud på koncertpladsen og nyde musikken og de kolde øl. Jeg fik mange gode billeder den dag, men det her af Klaus med stråhat og ølkande i den bagende sol fortæller alt om meningen med Grøn Koncert i et billede.
Endnu en af mine favoritter. En tur til Strandpromenaden i Hjerting for at nyde en is, endte i den smukkeste solnedgang. Jeg observerede de to piger på stranden og fik fanget den ene af pigerne i spejlingen i vandet. Et smukt og stemningsfuldt billede som jeg er meget glad for.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce