Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Foyeren skal helt ud på pladsen

Sådan kommer Henning G. Kruses Plads til at se ud.

Annonce

Mandag var dagen, da David Zahle og Søren Martinussen fra BIG Arkitekter skulle fremlægge de næsten hemmeligholdte planer for den nye forplads ved Musikhuset. Lidt nyt var der sluppet ud.
Der skulle være et bassin, der skulle være træer på pladsen, birketræer vel at mærke.
Ambitionen har at være at kombinere Esbjergs tætte tilknytning til havet, Musikhuset og parken omkring den og så snige lidt af Henning G. Kruses personlige interesser for blandt andet yoga ind projektet.
Arkitekterne har taget udgangspunkt i placeringen af Musikhuset ved Byparken og de træer, søjler, der går igen inden døre.
- Dem har vi ønsket at forlænge ud på pladsen, hvor belægningen vil minde om det gulv, der er i foyeren. Vi har ønsket at få de to ting til at smelte sammen, fortalte David Zahle fra BIG, der også har ønsket at bringe vand-elementet med ind på pladsen.
- Det, der kendetegner Esbjerg, er havet, og det har man levet af og det kan man reflektere ved. Det kan både være mildt og voldsomt, og det skal det runde bassin med en diameter på ti meter gerne afspejle.
- Vi har sammen med Aqua Teknik her fra byen konstrueret en bund, der kan reagere på lydbølger og omsætte den til mønstre i vandet. Lyden kan eventuelt være musik fra en af salene eller noget, man har skabt til pladsen, der i øvrigt også får ny konstruerede møbler, så pladsen forhåbentligt bliver et sted, man naturligt gerne vil samles, siger Zahle.
- I forbindelse med renoveringen, er et par af de udendørs søjler blevet fjernet, så der også kan blive plads til Robert Jacobsens kendte skulptur på pladsen.
- De meget omtalte birketræer stammes op til tre en halv meters højde, således at der fortsat vil være et godt kik fra Torvet og mod huset.
- Musikhusets direktør Torben Seldrup mener ikke, at det vil betyde at Musikhuset kommer til at blive gemt bort, selvom der plantes træer foran.
- - Tværtimod. Det betyder at vi får mulighed for at udvide aktiviteterne i dagtimerne til også at foregå på pladsen udenfor. Det forventer jeg mig meget af, siger han.
- Det er endnu uvist, hvornår pladsen står helt færdig. Formentligt sidst i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce