Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fra Erhvervsakademi SydVest til museumsleder i Tirpitz

31-årige Helle Ølgaard har læst serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg og arbejder nu som museumsleder på Tirpitz i Blåvand. Foto: Bent Sørensen.
Lederen af en af Danmarks helt store turistattraktioner, Tirpitz i Blåvand, hedder Helle Ølgaard. Hun har læst til serviceøkonom på EASV i Esbjerg.
Annonce

Navne: Det er ikke en hvilken som helst turistattraktion, Helle Ølgaard er leder af. Vardemuseernes store satsning, det Bjarke Ingels-tegnede, Tirpitz i Blåvand, har oplevet en overvældende interesse og tilstrømning siden åbningen i 2017.

- Som museumsleder har jeg ansvaret for, hvilke gæsteoplevelser vi tilbyder, hvordan museet ser ud i fremtiden, og at Tirpitz står som det gode eksempel for vores ambitionsniveau i forhold til udvikling af fremtidige udstillinger og museer, fortæller Helle Ølgaard, som udover Tirpitz også har ansvaret for Blåvandshuk Fyr og Vardemuseernes kommunikationsafdeling.

Inden hun begyndte på serviceøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest, havde hun allerede uddannet sig til eventkoordinator. Uddannelsen som serviceøkonom har givet hende en lang række yderligere kvalifikationer, som hun bruger dagligt som leder af Tirpitz.

- Selve serviceøkonom-uddannelsen er en rigtig god kombination af teori og praksis. Det er især et plus, at akademiet har et så tæt samspil med erhvervslivet, så det hele bliver meget praksisnært og anvendeligt, mener Helle Ølgaard, der til dagligt bor på Fanø.

Annonce

Alle er med – men på højt niveau

Helle Ølgaard har trods mange års arbejde i restaurationsbranchen og en uddannelse som eventkoordinator fået sat en masse værdifuld teori på sine erfaringer.

- Det gør det nemmere for mig at snakke med, når jeg diskuterer turismeudvikling med vores samarbejdspartnere. Og så bruger jeg i øvrigt også de dele af uddannelsen, der handler om organisationsteori og om servicedesign rigtig meget, tilføjer hun.


På Erhvervsakademiet er der en god balance i undervisningen mellem at få alle med, trods det at de studerende kommer med meget forskellige baggrunde, og at holde et meget højt niveau. Det giver også rigtig meget, at der er et så godt samarbejde på tværs af de forskellige afdelinger og uddannelser på akademiet

Helle Ølgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce