Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fra svend til selvstændig: Jeg tror på mit projekt

André Gasberg Eriksen, 22, er et godt eksempel på, hvad en håndværksuddannelse kan føre til. Han har etableret Esbjergs nyeste bilværksted og handler også med biler.

Den 22-årige André Gasberg Eriksen har taget springet fra svend til mekaniker med eget værksted.

Annonce

Esbjergs nyeste autoværksted ligger på Gammelby Ringvej nummer 11. Gasberg Biler er navnet.

Bag det nye firma står den blot 22-årige André Gasberg Eriksen. Han tog imod sine første kunder og havde de første biler oppe på liften for godt en måned siden. Begyndelsen har været lovende.

- Jeg synes, jeg er kommet godt fra start. Der er arbejde hver dag, og der kommer nye kunder til, så det er fint, siger André Gasberg Eriksen.
Han er udlært som mekaniker hos Louis Lund, A/S, hvor han fik erfaring med Toyota, som Louis Lund forhandler og servicerer.

- Jeg blev hos Louis Lund i en kort periode efter at have fået svendebrevet, men så skiftede jeg til Skortensgaard i Esbjerg, som er en anden type bilværksted. Her kom jeg til at arbejde med alle mulige bilmærker, så det var en god erfaring og indsigt at få med. Jeg var der i fire måneder, siger André Gasberg Eriksen.

En gammel ide
Planen om at blive herre i eget værksted har André Gasberg Eriksen haft stort set i hele sin læretid. Undervejs har han derfor sparet penge op. Så mange penge at han kunne investere i både en lift og i en dækmaskine til det 200 kvadratmeter store værksted, han har indrettet i de lejede lokaler på Gammelby Ringvej 11,

- Jeg er glad for min beslutning, og jeg har allerede kunder, som siger, de er tilfredse og gerne vil komme igen. Jeg tror på mit projekt, siger den optimistiske værkstedsejer.

André Gasberg Eriksen er foreløbig alene i firmaet, men målet er, at Gasberg Biler skal vokse sig større og have flere medarbejdere i fremtiden.

Gasberg Biler nøjes ikke med at reparere og servicere biler. André Gasberg Eriksen handler også med biler. Han kører selv i en VW Touran 2,0 TDI fra 2006.

CITAT: Lige fra jeg kom i lære som mekaniker har jeg haft planen om at få mit eget værksted og handle med biler.

André Gasberg Eriksen, selvstændig mekaniker

FAKTA:

André Gasberg Eriksen handler også med biler. Han er i øvrigt født og vokset op i Esbjerg, hvor han har tænkt sig at blive. Hans forældre er begge selvstændige. Hans mor ejer Gemmers Wellness på Fortuna Alle. Hans far er fiskeskipper og sejler med E 727 Jette Kirstine.

Undervejs i læretiden sparede André Gasberg Eriksen op, så han havde penge til både en lift og en dækmaskine, da han skulle indrette sit eget værksted Gammelby Ringvej 11.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce