Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fra USA til Fanø

Charles Aenlle skulle bare have tjekket vand i kælderen i sit sommerhus på Fanø. Nu har han været der i fem måneder. Foto: Tue Sørensen
Charles Aenlle arrangerer fuldmånekoncerter i sin lydhave.
Annonce

Eventyr. Du skal gå op i hovedgaden og gå ned mod den ny brugs. Og så lige før du ville dreje til højre for at gå ned og købe mælk, frikadellefars eller andet godt, så skal du bremse dine fusser og kigge til højre. Der ligger der en sjov have med farverige skilte, og en invitation til at komme ind og høre noget sjov musik. På et eller andet tidspunkt i al fald.

For det er ligesom ikke planlagt det hele, vel, og ham der har skabt rammerne er amerikanske Charles Aenlle, der købte Kaptajnens Hus for flere år siden. Mest som et slags sommerhus i tre måneder i den danske sommer. Resten af året bor han i Massachusettes i USA, hvor han arbejder som arkitekt og med fokus på store butikker og shoppingmalls. Men for nogle år siden kom den rejseglade amerikaner til Danmark, hvor partneren fik arbejde hos Lego og Charles Aenlle fulgte med til et land, hvor han skulle øver sig på at afkode det sociale samvær. Og det kan være svært for en mand med latinske aner at møde de korrekte danskere og deres indbyggede reserverethed. Og det var ikke lige let og han rejste, men han vendte tilbage, og nu har han fået det helt ind under huden.

Annonce

Kælderen under vand

I februar fik han at vide, at der vand i kælderen i huset ovre på den anden side af Atlanten og så måtte han tage afsted, og så kom den der corona snigende forbi, og når han rejser hjem igen for at arbejde, så har han været her – alene - i syv måneder.Det var sikkert det der gav mig lysten til at lave en lydhave.

Charles Aenlle, bor i USA, men har sommerhus på Fanø.-Det var helt mørkt og ret ensomt, faktisk, men det giver også tid til at komme ned i tempo, og det var sikkert det, der gav mig lysten til at lave en lydhave, som vel er et lille sted, hvor musikere kan mødes og spille sammen.

Jeg er mest til akustisk musik, og jeg håber, at der er en masse der vil melde sig til at være med, så vi ligesom kan få lavet et mødested for de kreative her på øen, som jeg jo er kommet til at holde af og også har fået mig nogle gode venner på. Det vil være den helt store drøm, siger Charles Aenlle, der stammer fra Detroit, og som også har boet i Californien og New Zealand, og som nu har fået en rigtig lang tur til sommerhuset.

Vil man høre nærmere om lydhaven, skal man bare banke på døren og måske er det lige præcist der, der falder en lille koncert af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce