Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Frosne feriepenge brænder allerede

Weekenden var god for by og butikker, lyder meldingerne. Indefrosne feriepenge, lønningsdag og flot vejr spiller ind, lyder forklaringen. Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune
Flere af byens butikker mærker allerede, at de indefrosne feriepenge er kommet til udbetaling.
Annonce

Forbrug: Lønningsdag, godt vejr og indefrosne feriepenge dannede ramme om en weekend af de helt gode i Esbjerg City.

- Både op til weekenden og i weekenden var der mange mennesker i byen, og der var også rigtig godt gang i gavekortsystemet. Det er svært at sige, om det lige er de indefrosne feriepenge, der har gjort det, men det ser godt ud. Vi har jo virkelig håbet på, at de penge vil blive kanaliseret til konkret forbrug i vores by, butikker og caféliv, siger chef for Esbjerg City, Brigitta Christensen.

Det flugter meget godt med hele ideen om, at de indefrosne feriepenge skal give de danske lønmodtagere flere penge til forbrug mellem hænderne. Fra den 29. september og frem til 1. december kan man digitalt bestille tre ugers indefrosne feriepenge ved at gå ind på borger.dk og logge på med NemID. Det er der noget, som tyder på, at rigtig mange gør og allerede har gjort.

- Vi synes godt, vi kan mærke det. Der er flere, som har indikeret, at det er de penge, de er ude at forkæle sig selv med. Ideen har jo også været, at pengene skulle ud og sætte gang i økonomien, og det er også ting som spiseborde, senge, sofaer, ja de lidt større ting, som folk er kommet efter nu her, fortæller Danny Lindgren, der er butikschef hos BoBedre på Strandby Plads.

Annonce

Smil hos Power

Hos Sadolin Farveland i Esbjerg kan man ikke lige nu og her mærke et øget forbrug, men det skyldes blandt andet, at man under coronakrisen generelt har mærket en stor fremgang.

Den nye PH limited edition bordlampe er blandt de lamper, flere er kommet til Lysmesteren for at købe. Foto: Presse

- Folk har jo været meget hjemme og haft tid til gør-det-selv projekterne. Så folk har allerede i foråret været flittige til at købe ind, men det er klart, at vi håber, at vi også kommer til at mærke det. Men det er nok trods alt de lidt større ting, som folk går efter med feriepengene, lyder det fra farvehandler Dan Maurice Scott Nielsen.


Der er flere, som har indikeret, at det er de penge, de er ude at forkæle sig selv med.

Danny Lindgren, butikschef BoBedre


Skråt over gaden hos Kasper Sams, varehuschef hos Power, er der allerede frosne feriepenge "on fire". Det var det, man hos elektronikkæmpen havde håbet og satset på, så smilet er naturligvis bredt.

- Det kan vi bestemt mærke. Folk har jo i lang tid vidst, at de kom til udbetaling, så vi har faktisk oplevet i et stykke tid nu, at folk er kommet ind og har fortalt, at de havde nogle feriepenge, der skulle bruges. Også selvom de måske ikke var kommet til udbetaling endnu, fortæller Kasper Sams og tilføjer:

- Der var et virkelig godt flow i weekenden. Det er primært fjernsyn og hårde hvidevarer, som folk er gået efter.

Annonce

Lys i lampen

Hos Lysmesteren i Kongensgade 97 er der lys i øjnene hos indehaver Lars Christensen, der beretter om en rigtig god start på måneden. Om det lige er feriepenge eller løn, der gør udslaget, kan han ikke sige med sikkerhed, men han er glad.

- Mange har jo under coronapandemien lavet lidt om derhjemme, og det kræver sommetider en lampe eller to. Det mærker vi, lyder det med et godt vestjysk smil fra Lars Christensen, der blandt andet fremhæver den nye PH limited edition bordlampe til 7.495 kroner som en af de lamper, som folk er kommet for at kigge på.

- Og så har vi faktisk også haft rigtig mange kunder, der har fået udbetalt 1000 kroner skattefrit (det skattefri engangstilskud gives til folkepensionister, førtidspensionister og seniorpensionister og andre, som fik overførselsindkomst i april 2020, red.), som har ønsket at bruge dem på den lille Panthella portable bordlampe, fortæller Lars Christensen.

Indefrosne feriepenge

Frigivelsen af de indefrosne feriepenge vil give danskerne 60 milliarder kroner. Pengene er danskernes egne. De var oprindelig indefrosset, til man går på pension for at bane vejen for et nyt feriepengesystem, der først og fremmest skal gavne de unge på arbejdsmarkedet. De skal ikke længere spare op et helt år for at kunne holde ferie med løn. Det sker månedsvis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce