Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gjesing Bistro og Byens Bistro er under konkursbehandling

To gange Christian, en ny ejer og en tidligere ejer. Christian Victor Petersen overtog sidste år Gjesing Bistro efter Christian Ejstrup, der havde drevet den i 38 år med succes. Foto: Tue Sørensen
Gjesing Bistro i Esbjerg Storcenter samt Byens Bistro i Englandsgade 23 er under konkursbehandling. 3F retter hårde beskyldninger mod den nu konkursramte Christian Victor Petersen, mens indehaver af Esbjerg Storcenter ser fortrøstningsfuldt på bistroens fremtid.

Konkurs: Efter 38 år valgte Hanne og Christian Ejstrup sidste år at stoppe og opsige deres lejemål med bistro i Esbjerg Storcenter. Det passede ikke de mange stamgæster, der var nærmest ulykkelige over beskeden.

De kunne dog ånde lettet op, da den dengang 44-årige Christian Victor Petersen valgte at drive Gjesing Bistro videre. Han nåede dog ikke engang et år bag disken i den kendte restaurant, for ved dekret af den 27. juli har Skifteretten i Esbjerg taget Christian Victor Petersen under konkursbehandling efter en begæring modtaget samme dag.

Christian Victor Petersen har drevet virksomhederne Gjesing Bistro i Esbjerg Storcenter samt Byens Bistro i Englandsgade 23, og de er nu begge taget under konkursbehandling af kurator Mogens Norlén fra Penta Advokater i Vejen.

Annonce

Efter en henvendelse fra centrets ejere, Thylander Gruppen, fik udlejer Eivind Dam Jensen sidste år opgaven med at finde en ny til at drive bistroen, og den klarede han altså med Christian Victor Petersen. Eivind Dam Jensen er ærgerlig over det ikke gik for Christian Victor Petersen.

- Jeg kender ikke årsagen til konkurserne, men det har selvfølgelig været en turbulent periode, hvor man har været tvangsnedlukket på grund af coronakrisen. Det kan være en årsag, men det er blot mit gæt, siger Eivind Dam Jensen og fortæller Ugeavisen Esbjerg, at han allerede arbejder på højtryk for at finde en ny forpagter.

- Jeg er allerede i kontakt med nogle seriøse emner til at overtage, ligesom jeg er i gang med at finde en køber til Byens Bistro i Englandsgade. Jeg tror snart, at vi kan melde noget ud, siger Eivind Dam Jensen.

3F: Fup og fiduser

Hos Fagforeningen 3F er man ikke enig i, at det er coronakrisen, der er skyld i, at Gjesing Bistro og Byens Bistro er under konkursbehandling.

Formand Jacob Lassen Meier fortæller således til Ugeavisen Esbjerg, at fagforeningen, lige siden Christian Victor Petersen tog over, har fået henvendelser om dårlige arbejdsforhold hos Gjesing Bistro.

- Der er slet ingen tvivl om, at han er en mand med store armbevægelser, men vi har bøvlet med ham lige siden, han begyndte. Vi har forsøgt at rejse talrige faglige sager mod ham, men det er undskyldning på undskyldning hver gang, siger Jacob Lassen Meier og fortsætter:

- Ofte har der været meget mangelfulde ansættelseskontrakter eller slet ingen, og det skal man have ved lov i Danmark. Der har også været en chikanesag, ja der har stort set været sager på samtlige ansatte. Det har været fup og fiduser hele tiden og i virkeligheden et stort svindelnummer, så det kommer bestemt ikke bag på os, det går konkurs. Det var et spørgsmål om tid, før ballonen bristede.

Annonce

Indehaver ser muligheder

Ugeavisen Esbjerg har forsøgt at få en kommentar fra både Christian Victor Petersen og kurator Mogens Norlén, men det har ikke været muligt.

Lars Thylander og Carsten Viggo Bæk er indehavere af Esbjerg Storcenter, og Carsten Viggo Bæk er ærgerlig over konkursen, men ser fortrøstningsfuldt på fremtiden for bistroen.

- Gjesing Bistro er en sund og overskudsgivende forretning. Restauranten har i over 35 år været kendt som et hyggeligt spisested og et af de bedre takeaway-steder i Esbjerg. Ejeren går konkurs som følge af sine øvrige erhvervsaktiviteter, og det er brandærgerligt, at det rammer Gjesing Bistro, siger Carsten Viggo Bæk til Ugeavisen Esbjerg og tilføjer:

- Vi skal nu finde en ny operatør til Gjesing Bistro. For den rette person er der mulighed for at træde ind i en forretning med eksisterende kundegrundlag og en omsætning, som kan komme op på 10 millioner på årsplan. Jeg synes, det er en attraktiv mulighed for en kok, restaurantchef eller lignende, som ønsker at blive selvstændig. Eller for en eksisterende restauratør, der ønsker at udvide med yderligere en forretning, siger Carsten Viggo Bæk, der har følgende kommentar til meldingerne fra 3F:

- Som ejendomsejer er vores rolle at udleje arealerne til butikker, restauranter med mere. Vi er ikke involverede i lejernes drift eller personaleforhold og får heller ikke information om kritisable forhold. Hverken fra 3F eller myndighederne. Det er beklageligt, hvis der har været kritisable forhold for medarbejderne i Gjesing Bistro.


Ofte har der været meget mangelfulde ansættelseskontrakter eller slet ingen, og det skal man have ved lov i Danmark.

3F-formand Jacob Lassen Meier
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Ugeavisen Esbjerg

Vi skal vænne os til det almindelige

Ugeavisen Esbjerg

Så blev den taget til ekstremerne igen

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det digitale liv

Ugeavisen Esbjerg

Maritim mastodont

Annonce