Annonce
Ugeavisen Esbjerg

God modtagelse af Måde-projekt

Kristoffer Thorn Poulsen kan glæde sig over en god modtagelse af sine ideer. Foto: Tue Sørensen
Alle byrådets medlemmer har modtaget et oplæg om, hvad Måde Parken kan bruges til.

Initiativ: Nogle gange er det bare, at man skal række fingeren op og sige, at man har en god ide og spørge om der er nogle, der vil være med til at udvikle den.

De er lige præcis, hvad Kristoffer Thorn Poulsen har oplevet. For fire uger siden fortalte han i nærværende avis om nogle tanker, han har gjort sig i forhold til at gøre området ved det gamle deponi i Måde til et rekreativt område, og de tanker har fået en vældig god modtagelse.

- Jeg vil umiddelbart set sige, at modtagelsen er gået fra positivt til vild begejstring. Der har ikke været nogle sure opstød. Generelt synes folk, både politikere og almindelige borgere, at det er en god ide, siger Kristoffer Thorn Poulsen, der har haft seks politikere med ude at gå tur og endnu en får en rundvisning i denne uge.

Samtlige politikere i byrådet har nu fået et gennemarbejdet skriftligt oplæg til, hvad området kan bruges til. Her er er der tanker om, hvordan den sydlige del af stedet kan forbindes med det stisystem, der går fra grænsen og op til omkring Darum og Tjæreborg, ligesom der er tanker om, hvordan etape fem af havneudvidelsen også kan tænkes ind som en del af det rekreative område.

- Det er jo nu, at man skal tage højde for disse ting. Om lidt er det for sent. Jeg kunne godt forestille mig, at man her kunne lave adgangsforhold til et havnebad og landgangspladser for folk på padleboards og i kajakker, siger han.

Annonce

Tidligere tanker

Kristoffer Thorn Poulsen har undervejs med sin research fundet frem til, at området allerede for mange år siden har været tænkt ind som en mulighed for et stort rekreativt område.

Allerede i 1993 blev der lavet en lokalplan for området, hvor fremsynede folk i forvaltningen forudså og planlagde, at området skulle blive til et rekreativt område, og det samme blev gentaget i 2003, hvor man også kunne se muligheden for at koble stisystemerne sammen med dem sydfra.

- Det har været spændende at opdage, at der allerede var gjort nogle tanker for området. Så det, jeg har tænkt, er sådan set bare en videreudvikling. Men som tiden er gået, er forholdene jo ændret i Esbjerg og trafikken er blevet intensiveret. Så der ligger helt klart nogle udfordringer der, ligesom tanken om et grønnere Esbjerg også er relativ ny, og her vil man jo gerne have koblet Måde på det grønne stisystem, så der er kommet noget til, men tankerne har været oppe at vende før, siger Kristoffer Thorn Poulsen.

- Nu har jeg sendt bolden videre til politikerne, og så håber jeg bare, at der er nogen, der griber den og får det til at blive en realitet i løbet af et stykke tid, siger han.

-Lokalråd Øst og rådet i Sneum-Tjæreborg har i øvrigt holdt møde og har aftalt at arbejde videre med dette projekt ligesom man også kan se andre områder, hvor man kan have fælles interesser.


Nu er bolden sendt videre til politikerne, og så håber jeg bare, de griber den.

Krsitoffer Thorn Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce